Tags

, , , ,

Det er blevet sæson for hyldeblomstsaft.

Hylden er tidligt ude i år på grund af sommervarmen. Hyld blomstrer vildt mange steder – her, hvor jeg bor, står den flot ved vandtårnet i Degnemoseområdet. Så det er ideelt at plukke lidt på en morgen eller aftengåtur. I år vil jeg lave hyldeblomstsaft på to måder. Den traditionelle, som vi alle kender, og en anden som bliver peppet lidt op med mynte.

Læs også opskriften på ‘Chokoladekugler med mynte’

Opskriften på hyldeblomstsaft er ret nem – hvorfor gøre det komplekst, når det kan gøres simpelt. For mig handler det om at finde frem til de gode smagsoplevelser, og der er i bund og grund ikke nogen grund til at lave om på noget, som virker.

Den første portion jeg har lavet i år, er med mynte, og den kommer på flaske og i en isterningpose og det samme gør jeg med den næste portion, som er den traditionelle hyldeblomstsaft uden andre smagsgivere. Og dog, jeg er fristet til, at tilsætte lidt frysetørret hindbær.

Læs også opskriften på ‘persillerodssalat med citron’

Jeg elsker at sidde en varm sommerdag eller efterårsdag, hvor solen fortsat står på himmelen, med et glas koldt vand tilsat en hyldeblomstisterning. Det kunne også være danskvand tilsat en hyldeblomstisterning. Og dermed en hyld med brus… Skål i hyld!

Drømmer du om at blive smertefri, mere bevægelig og stærkere på samme tid? Så skal du med på mit næste retreat til Budapest? Der kun 20 pladser, først til mølle princippet. vi rejser den 19 okt. og kommer hjem den 23. okt. 2018 – Læs mere via linket 


Hyldeblomstsaft med mynte

2 Liter

Af: Lise Brinkman, billede KMS

Ingredienser

40 hyldeskærme

2 økologiske citroner, store

4 stængler mynteblade

2 poser citronsyre

350 g rørsukker eller almindelig sukker

25 g stevia pulver

2 liter vand

Sådan gjorde jeg

Ryst eventuelle dyr fri af hyldeskærmene. Skyl mynteblade samt citroner og skær citronerne i skiver. Kog vandet op og opløs sukker og citronsynes i vandet.

Kom hyld, citronskiver og mynte i et stor klar og hæld den kogte sukkerlage over og drys med steviapulver for resten.

Lad hyldeblomstsaften trække 2-4 dage overdækket i køleskab. Sis, gennem et klæde og hældes på flasker, som har været skoldet med vand. Tilsæt evt. ½ tsk. atamon til hver flaske hyld.

Rigtig god fornøjelse…

Kh Lise

Hyldeblomst med mynte

Inden sukkerlagen hældes over.