Tags

, , , ,


Læs >> Opskrift på hjemmelavet myslibar  – Livskvalitet? JA TAK

Sojabønnesalat på bund af spidskål

1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. koriander
1/2 tsk. kanel
Et par drys cayennepeber
1-1½ spsk. god olivenolie
6 gulerødder, skrællet og skåret i tern eller skriver
250 g kogte sojabønner (kikærter)
Salt og friskkværnet peber

Serveres oven på

½ spidskål, sliced meget fint eller snittet i en foodprocessor
1 spsk. sesamolie

Toppet med

½-1 avokado i tern
½ dl hakkede ristede mandler

Læs >> hvordan du finder balancen i dit liv – og kom med helt ud af slankehelvedet?


Sådan gjorde jeg
Kog de iblødsatte og skyllede sojabønner møre efter anvisning på pakken. Alternativt kan du købe dem på dåse, kogt og klar til brug. Hvis du bruger dem, så si vandet fra og skyl dem grundigt.

Læs >> Hvad er dit lykketal, mit er nummer 5

Kom krydderierne spidskommen, koriander, kanel og cayennepeber på en tør pande og rist dem ved svag varme et par minutter.

Læs >> Er yoga en religion

Skru ned for varmen og tilsæt olivenolie, gulerødder og sojabønner. Vend det et par gange og skru igen lidt op for varmen og lad dem simre ca. 5 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber og lad det småsimre yderligere et par minutter. Gulerødderne skal være al dente.


Afprøv opskriften på en lækker Brownie

Anret sliced spidskål i en skål eller på et fad og fordel sesamolien herover. Herefter fordeles gulerødder og sojabønner herover. Top med avokado i tern og hakkede ristede mandler. Eventuel en håndfuld frisk koriander, hvis du har det. Men det er ikke nødvendigt for at tilfredsstille smagsløgene.


Prøv eventuel disse kyllingefrikadeller til

Velbekomme – del opskriften med dem, der gerne vil have flere velsmagende grøntsager på bordet – Dette grønne indslag mætter, stabiliserer blodsukkeret og smager helt forrygende. Selv om det ikke er jul endnu, så kan den med fordel serveres til julefrokosten. Kan også bruges som en lækker, mættende frokostsalat – måske serveret med et stykke groft brød by the side? Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.