Tags

, , , , ,

Hvad er dit lykketal? Mit er nummer 5.

Denparsar_Bali_3 augsut 2017

Mit femte og sidste blogindlæg her fra Bali bliver et mere personligt skriv – så er du advaret… Jeg vil skrive lidt om, hvordan hverdagen er på disse breddegrader – og så vil jeg løfte sløret for, hvorfor jeg er overbevist om, at mit lykketal er nummer 5.

Hvordan forsvinder mavefedtet egentlig?

Lise Brinkman 200 Hr Yoga Teacher Traning

Vækkeuret på telefonen ringer kl. 6.05 om morgenen. Jeg står op og laver mine vanlige ritualer, som tandbørstning, et glas vand samt lidt lækre stræk for krop og sind. Herefter tager jeg træningstøj på – og snører mine kondisko og vandrer 500 meter til Taukus, hvor vi starter med 1½-2 timers morgenyoga. Vi udøver forskellige former for yoga, så vi kan få både historie, filosofi, anatomi, spiritualitet og praksis til at gå op i en højere enhed. Elsker disse morgenklasser – Det er vildt spændende at prøve de forskellige grene/stile af yogaen og vores undervisere er top professionelle! Der ud over er det en kendsgerning, at jeg er udpræget A-menneske. Det er ikke helt tilfældigt, at jeg underviser i Heat Wave pilates der starter kl. kl. 6.30.

Kroppen er per definition sund – få dagens 3 gode tips & tricks

This slideshow requires JavaScript.

Når vi er færdige med dagens morgenklasse, går jeg hjem til mit homestay, som nu har udviklet sig til et hotel med lidt større pool, hårtørrer, elkedel, fri vand, the og kaffe. Der er lækker shampoo, balsam, sæbe og bodylotion på badeværelset. Her er også TV, det kommer til at hænge til pynt, for jeg skal bruge tiden på at læse, hygge, slappe af, få massage, opleve kulturen og sørge for, at jeg kommer sikkert igennem 200 Hr Yoga Teacher Training.

Læs og ‘Yoga en fagre ny verden’.

Der er mange ritualer under selve yogapraksissen – og også nogle i de teoretiske timer. Dem vil jeg ikke komme ind på, men jeg vil nævne et ritual, jeg er stor fan af, og det er fødselsdagsritualet. Allerede første dag på kurset havde en af de søde piger fødselsdag. Herefter fyldte jeg år og 2 dage efter blev endnu en af de søde piger fejret. Måske du kan gætte hvad der sker når der fødselsdag? Nej, ikke noget med at give morgenbrød. Der er smuk fødselsdagssang… Og så er der de lækreste sunde snack eller kager, som smager så englene synger. Det er så smag-fyldt, at selv jeg får lyst til at spise mørk chokolade. Det er ikke nødvendigvis min stærkeste side. Jeg har altid været til hvid eller lys chokolade med nødder. Men jeg bliver mere og mere tiltrukket til den mørke og rå type hernede!

Allerede efter 5 dage begyndte vi på Teaching Lap, hvor vi underviser hinanden i mindre grupper. Det er sjovt og udfordrende på samme tid. Os, der kommer fra Europa, har fået vores sag for, da vi er vant til at undervise på vores eget sprog, og jeg har tillige udfordringen i, at jeg ikke har praktiseret yoga i hverken 2-5-10 eller 15 år, som mange af de andre. Det betyder, at jeg har undervist i øvelser, jeg ikke en gang kendte eller har praktiseret selv. Men det er muligt, så længe man forstår at forklare øvelsen! Det ændrer sig dog stille og roligt, som tiden går, og jeg bliver mere og mere erfaren og mere og mere bevidst om, hvordan min krop skal arbejde for at have balance og harmoni. Af hjertet tak for det, for det var den primære årsag til, at jeg valgte at tage på yogauddannelse. Den bagvedliggende historie den kommer, den dag jeg begynder at undervise i yoga…

Nu vil jeg i stedet fortælle om nogle komiske hændelser jeg har haft… Jeg er langt fra den spirituelle type. Dog tror jeg på, At der er mere mellem og jord – hvad det præcist er, det er svært at sige. I lufthavnen, Denpasar, støder jeg på tallet 5 første gang, da jeg skal hente min bagage. Da jeg får min nøgle på mit første Homestay, skal jeg bo i nummer 5. Da jeg flytter 10 dage efter, bliver jeg fulgt hen til værelse nummer 5, hvor jeg skal bo. Ved siden af bor et par skønne damer fra Australien, som jeg falder i snak med. Da de gerne vil prøve yoga, tager jeg en oversigt over yogaklasser med til dem, og vi får en snak mere om aftenen. Jeg fortæller om mit femtal, de snakker om spiritualitet, og pludselig sidder den ene australske dame og læser noget op fra nettet. Jeg sidder og tænker, er det mig hun læser om?

Tallet nummer 5 er det mest dynamiske og energifyldte af alle entallede numre. Det er uforudsigeligt, altid i bevægelse, og har behov for forandring. Det har også et ligeligt mix af maskuline og feminine kvaliteter. Generelt er tallet fem en lille smule mere feminint om end en dristig tomboyish, der ikke er underdanig. Det viser sig at være et numerologisk tal. Der er selvfølgelig mere til denne historie. Tallet nummer fem er for eksempel også meget uafhængig i sjæl og sind. Søger eventyr og tør tage chancer i livet. Der er selvfølgelig også bagsiden ved disse egenskaber… Men ikke desto mindre så læner det, som jeg netop har skrevet, sig markant op af hvordan jeg oplever mig i egen persona.

This slideshow requires JavaScript.

Det er derfor, jeg har besluttet mig for at ændre mit lykketal til nummer 5. Der må være en eller anden mening med det tal. Ved nærmere eftertanke kommer jeg retur til DK i uge 35. Og i selv samme uge starter jeg på en overbygning på AAU i Sydhavnen, hvor jeg skal læse ’Læring og Forandringsprocesser’. Be careful out there – der er mere mellem himmel og jord! Alt sammen rene tilfældigheder. Nu kan du prøve at tænk lidt over hvad dit lykketal er…? Læs også Fly on the wings of love

Ønsker dig en energifyldt dag!

Love from Bali
Lise Brinkman