Tags

, , , , ,

brownie_lbm

Få opskriften på denne lækre Brownie uden sukker.  Brownie – no sugar

 

Kroppen er per definition sund – dagens 3 gode tips & tricks
Kroppen er unik og har, fra den bliver født, et indbygget program, som jeg vælger at kalde ‘naturlig sund’. Det bør nævnes, at kroppen desværre også kan fødes med sygdom – gudskelov er dette ganske sjældent. Kroppen vil under alle omstændigheder altid prøve at arbejde mod optimal sundhed og overlevelse. Hvis kroppen får de mikro- og makronæringsstoffer samt kostfibre, antioxidanter og særlige flavonoider, den har brug for, så fungerer den ret godt – og du vil føle dig sund og rask. Sundhed er med andre ord en naturlig og velafbalanceret tilstand i kroppen, som uden de store anstrengelser kan holdes ved lige.

Denne (sunde) tilstand kan dog påvirkes af udefrakommende giftstoffer samt uhensigtsmæssige livs- og madvaner. Tilegnes dårlige livs- og madvaner, og primært dem som er ensartede, så nedbrydes kroppens sundhed bit by bit. Det kan blandt andet ske, når kroppen udsættes for forskellige giftstoffer som blandt andet medicin, usunde fødevarer, forurening, tobak, alkohol. Andre stimuli, som stress, for lidt vand og søvn kan også være med til at påvirke kroppens sundhed i en nedadgående kurve. Derfor jeg vil i det næste blogindlæg sætte fokus på stress.

Dagens 3 gode råd tricks er derfor;

#1 Skab variation i den mad du indtager, spis gerne på samme tidspunkter hver dag, så kroppen oplever og opnår stabilt blodsukker, samt en vis form for tryghed og rytme i løbet af dagen. Vi ved alle, hvad der sker, når et måltid springes over, om end det er ved et tilfælde eller ej. Cravings… Lysten til alt andet en sund, varieret mad træder ind.

#2 Sørg altid for at få 1½-2 liter vand dagligt, mere ved fysisk aktivitet

#3 Find hellere årsagen til eventuelt medicinforbrug og arbejd med årsagen til den, frem for at spise medicin som måske kan lægges til side. Måske er det muligt at drosle ned på forbruget eller helt undvære den.

Se eventuelt en halvgammel video med Anette, som ændrede livsstil og indfriede sine tre mål på livsstilsforløbet . Allerede efter 10 uger kvittede Anette sin blodtryks- og kolesterolmedicin, som hun havde taget i 12 år. Hun blev mere aktiv i sin hverdag – derudover vinkede hun farvel til 10 kg. Bibehold eller indarbejd en mere bevægelig hverdag, så du oplever, kroppen er i harmoni frem for fastlåst efter en lang dags stillesiddende arbejde. Igen er variation kodeordet. Sidder du på en arbejdsplads, der mangler inspiration til mere bevægelse i løbet af arbejdsdagen, mere fokus på en sund krop på job, så tilbyder jeg gerne min hjælp. Du kan kontakte mig på info@lisebrinkman.dk eller via tlf. 21 62 72 59, så tager vi en snak om, hvordan vi kan skabe forandring og læring hos medarbejderne, så de opnår harmoni og balance krop og arbejdsliv.

Kroppen er per definition sund
– Oplever du det modsatte, så er det en oplagt mulighed at deltage på mine 4 livsstilsworkshops.

Livsstils Workshop 1, 14. september kl. 19.00 i Valby Læs mere her

Livsstils Workshop 2, 12. oktober kl. 19.00 i Valby Læs mere her

Livsstils Workshop 3, 9. november kl. 19.00 i Valby Læs mere her

Livsstils Workshop 4, 7. december kl. 19.00 i Valby læs mere her

Workshop

 

Med disse ord ønsker jeg dig en glad og energifyldt hverdag.

Kærligst Lise