Tags

, , , , , ,

jordbæris_nyhedsbrev.jpg

Jordbæris

6 stk.

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Det skal du bruge

250 g jordbær, frosne (jeg brugte friske, frosne)

1 dl æggehvide, pasteuriseret

5 isterninger

1 tsk. vaniljesukker

2 spsk. stevia eller almindelig sukker

Sådan gjorde jeg
Kom let frosne jordbær, æggehvide, vand, sukker, vaniljesukker i en blender
og blend, til du har en tyk ensartet grødet konsistens. Smag til med stevia.
Når jordbærmassen smager, som du ønsker den, så hælder du den op i 6 isforme,
luk med låg og stik ispinden ned i jordbærmassen. Frys isen ned og nyd en is,
når solen varmer, og du trænger til at blive kølet lidt ekstra ned…

Tips & Tricks
Du kan bruge andre typer af frugt, eksempelvis mango og vandmelon. Bruger du banan, så behøver du slet ikke blende noget, så kan du nøjes med at halvere en banan, sikken ispinden deri, fryse den ned og overtrække den med chokolade og eventuel krymmel inden servering.

Velbekomme – del opskriften med dem, der trænger til noget koldt, lækkert og nemt som er lavet af rene råvarer. Det er ikke en betingelse det er sommer, jordbæris kan nydes året rundt. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.