Tags

, , , ,

Jordbærrabarbersaft

Jordbærrabarbersaft

De flotte, røde rabarberstængler titter frem i foråret, og vi har fornøjelse af dem næsten indtil til efteråret for alvor starter. Jeg elsker rabarber. Der findes så meget, denne syrlige sag matcher sammen med. Én af de ting, som jeg sjældent har lavet af rabarber, er saft. Men jeg har fået så mange skønne rabarber, at det kan der sagtens blive til. Jeg synes rabarberen skal have selskab af jordbærrene, som ligger på frost fra sidste sommer, så det er ved at være tid til at bruge dem.

Jordbær-rabarbersaften er super lækkert blandet op med vand (danskvand) og isterninger. Tilsæt eventuelt et par mynteblade. Andre synes, det smager vildt godt blandet op med lidt vodka og danskvand, når den danske sommer skal nydes på terrassen/altanen/ved vandet. Hvis du ikke selv har rabarber i haven, så spørg venner og familie, om de skulle have nogen, du kan få – eller gå ud og køb nogle økologiske rabarber på et grønttorv, i en gårdbutik eller hos en landevejsbod.

Rigtigt god fornøjelse!

Energifyldte hilsener Lise

Rabarbersaft_2_Lise_Brinkman

 

Jorbær-rabarberdrik


AF: Lise Brinkman, Foto;KMS

Godt 1 liter saft

Det skal du bruge

500 g rabarber, i mindre stykker

250 g jordbær

1 L vand

3 dl sukrin eller almindelig sukker

2 vaniljestænger

1/4 tsk. ingefærpulver

saften af 1 lime

tilsæt evt. ½ dl steviapulver efter kogning

evt. atamon

Prøv også Lises rabarbertrifli

Sådan lavede jeg min egen jordbær-rabarbersaft
Rens rabarberne og fjern bladene. Skær rabarberstænglerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand, jordbær, vaniljestænger, sukrin og limesaft og lad det simre i ca. 30-45 minutter, til rabarberne er helt kogt ud. Kom det op i en si, så saften kan løbe fra. Lad det gerne stå og trække i minimum en time. Hjælp det gerne lidt på vej med en ske, så du får så meget saft med som muligt. Smag på saften, synes du den er for sur, så tilsæt eventuelt ½ dl steviapulver.

Lær at løsne dine stive lemmer/dit bindevæv; Facialtraining, balance and stretch 

Skyl flaskerne i kogende vand, tilsæt atamon. Kom rabarbersaften på de helt rengjorte og atamonskyllede flasker. Jordbær-rabarbersaften kan blandes op med vand eller danskvand, og tilsættes et par isterninger, før du nyder et glas læskende jordbær-rabarbersaft.

Tag på en kreativ miniferie og få et BOOST af energi, glæde og styrk din træningsglæde med REFORM YOUR BODY and MIND – samt din krop fysisk og psykisk. Vi tror på, at bevægelse, afspænding, indre ro, sociale relationer, humor og oplevelser er med til at skabe kimen for en sund og balanceret livsstil. En livsstil som booster dig og holder udbrændthed, stress og jag fra døren. Hop med andre ord med ud af den fortravlede hverdag – og giv dig selv næring!

Individuelt udviklings- og livsstilsforløb, skriv til reformyourbody.dk@gmail.com eller ring til Lise på 21 62 72 59.

Tips & Tricks
Rabarberkødet, som er drænet for saften, kan sagtens bruges til at lave en lækker rabarberkompot. Kom kødet i en gryde, tilsæt vand efter behov og smag til med vanilje og sukker. Tilsæt eventuelt nogle valnødder. Hældes på skoldede glas og opbevares på køl.

Rabarberkompot med valnødder

Bon appetit – del opskriften med dem, der gerne vil eksperimentere med årstidens frugt og grønt, og som har sat kurs mod en sundere livsstil. En saftig, frisk mundfuld til en varm sommerdag. Den læsker ganen godt og sætter ikke blodsukkeret i vilde svingninger. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen 

 

Frokost_med_rabarsaft_Lise_Brinkman