Tags

, , , ,

Jordbærrabarbersaft

Jordbærrabarbersaft

De flotte, røde rabarberstængler titter frem i foråret, og vi har fornøjelse af dem næsten indtil til efteråret for alvor starter. Jeg elsker rabarber. Der findes så meget, denne syrlige sag matcher sammen med. Én af de ting, som jeg sjældent har lavet af rabarber, er saft. Men jeg har fået så mange skønne rabarber, at det kan der sagtens blive til. Jeg synes rabarberen skal have selskab af jordbærrene, som ligger på frost fra sidste sommer, så det er ved at være tid til at bruge dem.

Jordbærrabarbersaften er super lækkert blandet op med vand (danskvand) og isterninger. Tilsæt eventuelt et par mynteblade. Andre synes, det smager vildt godt blandet op med lidt vodka og danskvand, når den danske sommer skal nydes på terrassen/altanen/ved vandet. Hvis du ikke selv har rabarber i haven, så spørg venner og familie, om de skulle have nogen, du kan få – eller gå ud og køb nogle økologiske rabarber på et grønttorv, i en gårdbutik eller hos en landevejsbod.

Rigtigt god fornøjelse!

Energifyldte hilsener Lise

Rabarbersaft_2_Lise_Brinkman


AF:
Lise Brinkman, Foto KMS

Godt 1 liter saft

 

Det skal du bruge

500 g rabarber, i mindre stykker

250 g jordbær

1 L vand

3 dl sukrin

2 vaniljestænger

1/4 tsk. ingefærpulver

saften af 1 lime

tilsæt evt. ½ dl steviapulver efter kogning

evt. atamon

Prøv også Lises rabarbertrifli

Sådan lavede jeg min egen jordbærrabarbersaft
Rens rabarberne og fjern bladene. Skær rabarberstænglerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand, jordbær, vaniljestænger, sukrin og limesaft og lad det simre i ca. 30-45 minutter, til rabarberne er helt kogt ud. Kom det op i en si, så saften kan løbe fra. Lad det gerne stå og trække i minimum en time. Hjælp det gerne lidt på vej med en ske, så du får så meget saft med som muligt. Smag på saften, synes du den er for sur, så tilsæt l eventuelt ½ dl steviapulver.

Skyl flaskerne i kogende vand, tilsæt atamon. Kom rabarbersaften på de helt rengjorte og atamonskyllede flasker. Jordbærrabarbersaften kan blandes op med vand eller danskvand, og tilsættes et par isterninger, før du nyder et glas læskende jordbærrabarbersaft.

Drømmer du om at være bikiniklar? Individuelt forløb, skriv til info@lisebrinkman.dk eller ring på 21 62 72 59.

Tips & Tricks
Rabarberkødet, som er drænet for saften, kan sagtens bruges til at lave en lækker rabarberkompot. Kom kødet i en gryde, tilsæt vand efter behov og smag til med vanilje og sukker. Tilsæt eventuelt nogle valnødder. Hældes på skoldede glas og opbevares på køl.

Rabarberkompot med valnødder

Bon appetit – del opskriften med dem, der gerne vil sætte bruge årstiden frugt og grønt og som har sat kurs mod en sundere livsstil. En saftig, frisk mundfuld til en varm sommerdag. Den læsker ganen godt og sætter ikke blodsukkeret i vilde svingninger. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft

Frokost_med_rabarsaft_Lise_Brinkman