Tags

, , , , ,

Selleribøf til aftensmad… Not Bad at All. Da jeg arbejdede som køkkenleder for mere end 15 år siden, der var blomkålsfrikadeller det helt store! I dag har blomkålen gjort comeback, men knolden følger lige i hælene på kålhovedet! Dejligt når grøntsagerne sniger sig ind andre steder end som salat eller råkost by the side…

Velbekomme og held og lykke i køkkenet ❤️

Energifyldte og kærlige hilsener

Lise Brinkman

selleriboef_lise-brinkman_lb

Selleribøf

Selleribøffer

4-6 personer

AF: Lise Brinkman, Foto KMS

Inspiration til en lækker pesto

Det skal du bruge

500 g knoldselleri, revet mellemfint

3 æg (M/L)

1 dl æggehvide

20 g parmesan

2 fed hvidløg, revet

20 blade thai basilikumblade, hakket

½ dl kokosfibre

½ dl chiafrø

1 dl kikærtemel

2 spsk. groftkværnet peber

1 spsk. groft salt

Prøv også Kyllingefrikadeller med gulerod og fennikel

Smertefri og sund krop Få Lise ud i din virksomhed

Sådan gjorde jeg

  • Skræl knoldsellerien. Halver den og skær den i mindre stykker. Riv den herefter i en foodprocessor.
  • Kom revet selleri, æg og æggehvide op i en skål og rør til en jævn konsistens.
  • Tilsæt revet hvidløg, hakket basilikumblade, chiafrø, kokosfibre, kikærtemel, groftkværnet peber og salt. Rør til en jævn konsistens og lad massen hvile 5 minutter.
  • Varm en pande op til middel temperatur og tilsæt olivenolie. Kom en spiseske sellerimasse på panden og fordel den, så den får form som en som en hakkebøf. Krydre eventuelt med lidt mere kværnet peber. Steges ca. 4 minutter på hver side. De første 4 minutter med låg. Sørg for at stege ved middeltemperatur, så selleribøfferne bliver flot gyldne.
  • Serveres med en grønbladet salat, eventuelt med grønne bønner, cherrytomat og fetaost.

Bliv bikiniklar på 8 uger Valby Bliv bikiniklar på 8 uger

selleriboef_01

Tips & Tricks
Selleribøfferne kan tilberedes i 1/4 størrelse til frokost. På den måde tror hjernen den får mere at spise end den i virkeligheden gør (smart). Et lækkert og mættende måltid.  De kan fryses ned og tages op, efterhånden som de skal bruges.  Opbevares på køl i en tætsluttende boks ved max 5 grader i ca. 3-4 dage.
Opskriften på Selleribøf er udarbejdet af Lise Brinkman. Her på bloggen kan du lade dig inspirere af flere opskrifter eller læse artikler som handler om sund udvikling indefra og ud. 3 proaktive ting ved gåturen.

 

selleriboef_03