Tags

, , , , ,

balugalisekrebinetter

Balugalinsekrebinetter

(10-12 personer)

Af: Lise Brinkman, Foto KMS


Det skal du bruge
500 g sorte balugalinser, kogt

2 rødløg, i små tern

200 gram revet kartoffel

2 æg (M/L)

5 stk. fintrevet hvidløg

2 spsk. revet citronskal, eller julienne

1 spsk. basilikum

1 spsk. oregano

1 dl havregryn

2 dl vand

3 dl grahamsmel eller fuldkornsspeltmel

1 dl hvid hvede (du kan også bruge mandelmel her, giver god smag)

40 g valnød, i mindre stykker (undlades eller erstattes af anden nød)

3/4 spsk. groft kværnet peber

1½ tsk. groft salt

2-4 spsk. olivenolie/kokosolie

Bikiniklar på 8 uger – Fyn

Sådan gjorde jeg

  • Kog balugalinserne efter anvisningen, si vandet fra og køl linserne af.
  • Ordn rødløg og skær det i små tern, skyl og riv kartoffel mellem fint.
  • Afskal hvidløg og riv det fint, skyl citronskal og riv det groft eller brug et juliennejern.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad “farsen” hvile lidt.
  • Varm en pande op til middel temperatur, tilsæt fedtstof, form krebinetter a´ 70 gram stykket, ca. 1½ cm høje og steg dem 8 – 10 min. på hver side. Tildæk eventuelt med et låg.

Bliv bikiniklar 8 uger – KBH


TIP:
Kan opbevares i køleskab og ligeledes på frost. Serveres varme som kolde! Du kan også lave små minihaps til madpakken, tapas eller aftensmaden.

Balugalinser

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på nye smagsoplevelser, nye måder at tænke mad på både når det gælder mad, sundhed og miljø, og dem, som elsker at lave mad selv. Med disse krebinetter med balugalinser får du tre i en, god smag, stabilt blodsukker og en dejlig mæthedsfornemmelse. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft