Tags

, , , , , , ,

  • sojaboennesalat_paa_bund_af_spidskaal.jpg

Sojabønnesalat på bund af spidskål

4-6 personer

AF: Lise Brinkman, Foto KMS

 

Det skal du bruge

1 tsk. spidskommen

1/2 tsk. koriander

1/2 tsk. kanel

Et par drys cayennepeber

1-1½ spsk. god olivenolie

6 gulerødder, skrællet og skåret i skiver

2 spsk. mandler, grofthakkede

2 fed hvidløg, fint revet

250 g kogte sojabønner eller kikærter.

Saften af 1/2 citron eller tilsvarende ingefærshot

Salt og friskkværnet peber

Serveres oven på

1/4 – ½ fint sliced spidskål afhænger af størrelsen

Toppet med

½ avokado, i tern

2 spsk. mandler, evt. ristede og hakkede

Serveres eventuel til en gang Kyllingedeller.

Sådan gjorde jeg
Kog de iblødsatte sojabønner eller kikærter møre efter anvisning på bakken. Alternativ køb dem som på dåse, de er kogt og klar til brug. Dræn og skyl kikærterne grundigt.

Kom krydderierne spidskommen, koriander og kanel på en tør pande og rist det ved middelvarme i et minut.

Bliv bikiniklar på 8 uger – Kbh med start 24. april.

Skrue ned for varmen 4-5 stykker og tilføj olivenolie, gulerødder, cayennepeber og revet hvidløg. Vend det et par gange og skru igen lidt op for varmen og lad dem simre ca. 5 minutter.

Kom de møre sojabønner (kikærter) på panden. Varm dem godt igennem og smag derefter til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Server sojabønnesalaten i en skål på bund af sliced spidskål og top med avokado vendt i hakkede mandler. Pynt eventuel med frisk koriander, hvis du har det i huset. Ellers er det ikke nødvendigt. Du får også en super god smagsoplevelse ved at spise salaten uden.

Prøv også en kyllingesalat med quinoa.

Bon appetit – del opskriften med dem, der gerne vil sætte kurs mod en sundere livsstil. Og dem som sætter pris på mad, som er tilberedt fra bunden. En fiber- og proteinrig salat.  Den mætter og er med til at stabilisere blodsukkeret. Og mæthed og stabilt blodsukker er vejen frem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft