Tags

, , , ,

Frikadelle_2.JPG

Kyllingedeller med gulerod og fennikel

4-6 personer

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Det skal du bruge
400 g kyllingekød, hakket
2 æg (L)
150 g gulerod, revet
150 g fennikel, revet
25 g havregryn (evt. glutenfri)
25 g fuldkornsspeltmel (fuldkornsrismel)
1 tsk. karrypulver
2 tsk. groftkværnet peber
1½ tsk. groft salt

Til stegning
Olivenolie eller kokosolie.

Du kan eventuelt vælge at stege kyllingedellerne i ovnen, tilsæt da ½-1 spsk. olivenolie til dellerne inden stegning.

Sådan gjorde jeg…

  • Rør kød, æg, revet gulerod og fennikel sammen med havregryn og fuldkornsspelt i en skål.
  • Krydr med karrypulver, salt og peber og rør godt.
  • Hvis du synes, farsen trænger til væske, så tilsæt vand, inden du kommer den i køleskab, tildækket, og lader den trække 2 timer (kan sagtens undlades).
  • Rør i farsen inden brug. Varm en fedtfri pande op til middel temperatur, tilsæt olie og form til frikadeller med en ske/sprøjtepose og steg dem 5-7 min. på hver side. Frikadellerne skal have en kernetemperatur på 75 ºC. Alternativt kan du bage frikadellerne i ovnen ved 175 ºC, varmluft, i ca. 20 min.

Ned i vægt, 3 uimodståelige tips

Tip & Tricks
Kyllingefrikadellerne kan tilberedes i 1/4 størrelse til skoledeller eller som et mættende mellemmåltid. De kan fryses ned og tages op, efterhånden som de skal bruges.  Kyllingefrikadellerne opbevares på køl i en tætsluttende boks ved max 5 grader i ca. 4 dage.

 Opskriften på Kyllingedeller med gulerod og fennikel er udarbejdet af Lise Brinkman.

Her på bloggen kan du lade dig inspirere af flere opskrifter eller læse artikler, som handler om sund udvikling indefra og ud. 3 proaktive ting ved gåturen.

Vil du se, hvordan man hurtigt og nemt steger frikadeller, så prøv en gang at kigge med på denne video, hvor jeg viser dig, hvor simpelt det kan gøres. God fornøjelse.

Fastelavnsboller med creme

Bon appetit…

Energifyldte hilsener Lise