Konfektkugler med appelsinsmag
Ca. 16 – 24 stk.
Af: Lise Brinkman, Foto Kost, Motion & Sund Fornuft
Ingredienser
200 g rå marcipan, 60 % eller marcipan u/sukker
75 g mørk chokolade, med appelsinsmag, 77%
Krymmel
50 g ristede, afskallede og finthakkede hasselnødder
Sådan gjorde jeg…
- Skær marcipanen ud til 16 – 24 kugler. Tril massen, og sæt dem i køleskabet 1 times tid (eller i fryseren i 15 min.).
- Hak chokoladen let og smelt den i en skål over vandbad ved svag varme. Dyp marcipankuglerne én ad gangen i chokoladen, dryp overskydende chokolade af, og tril dem i finthakkede hasselnødder. Læg dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne. Sæt dem eventuelt i køleskabet.
Endnu en lækker snack – lakridskugler
Tips & tricks
Konfektkuglerne med appelsinsmag kan holde sig i køleskabet i ca. 1 uge – bruger du rigtig rå marcipan 60% kan de holde sig godt 1 måned – men de skal nok gemmes væk, hvis de skal kunne holde sig. Brug dem som julens lidt sundere svar på konfekt.
Livsstilsændring Nu? START til Januar? JA TAK, læs hvordan her
Glædelig december (!)
Kærligst Lise