Tags

, , , , , ,

hveder-med-valnødder.jpg

Varme hveder med valnødder

(12 hveder)  24 hvis I kører med mindre portioner der hjemme

Ingredienser

1 alkoholfri øl eller hvidtøl

25 g gær

25 g golden farin

1 æg 2 stk. kardemomme

50 g hakkede valnødder

225 g grahamsmel

240 g hvedemel

1 tsk. fint salt

Ned i vægt, JA TAK, 7 uimodståelige tip

Sådan gjorde jeg

  • Rør gær ud i en alkoholfri øl og pisk ægget i.
  • Tilsæt kardemomme, æg, brun farin og grahamsmel.
  • Rør indtil det hele er godt blandet.
  • Hak valnødderne groft og kom dem i dejen sammen med salt.
  • Nu ælter du hvedemelet i lidt efter lidt – Ælt ca. 4 minutter og sæt dejen til hævning tildækket, på et lunt sted i godt 1 time.
  • Form dejen til 12 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 1 cm mellem hver.
  • Lad hvederne efterhæve i ca. 30 min.
  • Bag hvederne ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.
  • Køles lidt af inden servering – serveres eventuelt sammen med gedeost eller Hindbærmarmelade – opskrift nederst på blogindlægget.

5 effektive TIP til en sund vægt

Tips & Tricks
Varme hveder er en god gammel tradition – bagerne bagte dem dagen før Store bededag, og borgerne købte dem og varmede dem på selve dagen. Har du overskud så hop i køkkenet og prøv disse lækre hveder. Som bagerne kan du også vælge, at bage dagen før og varme dem om aftenen. Her får du en sundere udgave af den varme hvede. Jeg har peppet den op med omega-3 fedtsyrer samt kostfibre og lidt flere mættende proteiner. De kan også sagtens fryses ned. Bon appetit.

3 proaktive ting ved gåturen

varme_hveder_lise_brinkman

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på hjemmebag, og dem, som elsker at bage brødet selv. Med disse varme hveder opnår du et stabilt blodsukker og får en dejlig mæthedsfornemmelse. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft