Tags

, , , , ,

kyllingesalat med quinoa.JPG

Kyllingesalat med quinoa

2 personer          Forberedelsestid: 10 min.         Tilberedningstid: 35 min.

 Af: Lise Brinkman, Foto KMS  

Ingredienser

150 g rød quinoa, kogt

150 g kyllingebryst, i tern, bagt/stegt – barbecue, sød chilipeber eller tandoori

2 håndfulde rucola

1 orange/gul peberfrugt, i skiver

200 g gulerod, i skrå halve skiver

4 forårsløg, i skrå skiver

 

Basilikumpesto

Løgismose er super god basilikumpesto, og der findes også andre på markedet. Riv gerne et fed hvidløg i pestoen og smag til med peber og salt. Du kan også lave den selv:
16 blade basilikum

8 mandler, smuttede

1 tsk. parmesanost

2 tsk. hørfrøolie, tidselolie eller solsikkeolie

¼ fed hvidløg

1 spsk. vand

Salt og peber

Drømmer du om at blive kvit med slankurene?

Sådan gjorde jeg

  • Skyl først og kog derefter quinoa efter anvisningen på posen. Si vandet fra og lad det køle ned.
  • Anvend eventuelle rester af kylling fra dagen i forvejen. Eller bag et stort kyllingebryst, krydret med sød chili eller barbecue, krydret med salt og peber, i ovnen ved 175 °C, varmluft i ca. 30-35 minutter.
  • Blend ingredienserne til pestoen sammen i en minihakker eller med en stavblender. Smag basilikumpestoen til med salt og peber.
  • Skyl og ordn grøntsagerne.
  • Vend kogt, afkølet quinoa i basilikumpestoen.
  • Skær eller riv kyllingekødet fra hinanden, lidt rustikt, i passende stykker.
  • Bland grøntsagerne samme og vend forsigtigt Qiuinoa og kyllingekød heri. Jeg ligger det personligt lag på lag.
  • Anret 1 eller portioner kyllingesalat med qinoa og basilikumpesto til frokost og servér 50 – 100 g  groft brød hertil.

Her får du opskriften på en lækker salat med C-vitaminer.

Bon appetit – del opskriften med dem, der gerne vil sætte kurs mod en sundere livsstil. Og dem som sætter pris på mad, som er tilberedt fra bunden. En fiber- og proteinrig salat.  Den mætter og er med til at stabilisere blodsukkeret. Og mæthed og stabilt blodsukker er vejen frem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft