Tags
A-citamin, B-vitamin, C-vitamin, Grønkål, Grønkålspesto, Kalcium, Lise Brinkman, Pesto, Protein
En sund og velsmagende pesto… Let´s snack!
Grønkålspesto
Ca. 10 personer
Udarbejdet: af Lise Brinkman, foto KMS
Ingredienser
200 gram hytteost
125 g grønkål, fint revet og skyllet
2 spsk. olivenolie
1 spsk. mandelmel
1 spsk. cashewnødder
1 spsk. sorte oliven uden sten
1 spsk. soltørrede tomater
Groftkværnet peber
En anelse salt
Nogle gange står vi med en rest ruccola eller spinat, måske endda grønkål. Salater og kål er desværre ikke fryseegnede – til gengæld kan de tre skønne grøntsager, jeg lige har nævnt, bruges til at fremstille en lækker hjemmelavet pesto. Måske kan du bruge nedenstående opskrift nytårsdag eller til næste fest? I min familie har vi tradition for at spise hamburgerryg nytårsdag – og der er denne pesto velegnet. Jeg kan også finde på at bruge den når jeg snacker, som tilbehør til salater eller som smørpålæg på brød i stedet for smør eller pålæg. Pestoen går også super fint til kartofler af forskellige slags, eksempelvis i bagekartofler i stedet for krydderurtesmør.
Sådan gjorde jeg
- Rist cashewnødderne til de er gyldne og køl dem ned.
- Køb skyllet hakket grønkål eller skyl grønkålen grundigt, nip bladende af stokken og purer den sammen med olivenolien.
- Tilsæt mandelmel, cashewnødder, soltørrede tomater, hytteost og blend det sammen til en jævn konsistens. Tilsæt sorte oliven og smag til med en anelse salt og groftkværnet peber.

Grønkål er i sæson start oktober til slut februar. Her ses pestoen uden hytteost – så har du mælkeallergi, så kan du sagtens lave den uden hytteost – grønkålsmagen er blot mere fremtræden.
Få mere inspiration i Lise NYE kogebog Livsstilsmysteriet – vink farvel til slankehelvedet
Tips & Tricks
Du kan variere nødder og grønt, men icebergsalat, kinakål og andre meget vandholdige lyse salater, de egner sig efter min mening ikke til pesto. Er du til parmesan, så kan du med fordel drysse 1-2 teskefulde i.
Bon appetit – del opskriften med dem, der gerne vil sætte kurs mod en sundere livsstil. Og dem som sætter pris på mad, som er tilberedt fra bunden. En proteinrig og lækker pesto som bidrager med en god smagsnuance. Den mætter og er med til at stabilisere blodsukkeret. Og mæthed og stabilt blodsukker er vejen frem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft
Pingback: Selleribøf | Lise Brinkman
Pingback: Lises sprøde knækbrød | Lise Brinkman