Tags

, , ,

hønsesalat
Lises hønsesalat

10 personer            

Af: Lise Brinkman, foto: Kost, Motion & Sund fornuft

Forberedelsestid 15 min.          Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser
300 g hønsekød u/skind eller kyllingekød
120 g skyr
1 æble, rødt i tern
½ dl cornichon, i små tern
30 g mandelsplitter, uden skind
1 spsk. mayonnaise
1 knivspids cayennepeber
Groftkværnet peber
En anelse salt

Sådan gjorde jeg

  • Kog kyllinge- eller hønsekød i ca. 15 min. i vand med peberkorn og laurbærblade. Hel kylling afhængig af størrelse ca. 45. min.
  • Køl kødet ned inden brug.
  • Rør skyr sammen med mayonnaise, cayennepeber, peber og en anelse salt.
  • Skær eller riv hønse- og eller kyllingekødet i små strimler.
  • Skyl og skær æblet i små tern. Skær cornichoner i små tern og skær mandlerne på langs, så du får mandelsplitter til hønsesalaten.
  • Vend det hele forsigtigt sammen.
  • Lad hønsesalaten stå og trække en halv times tid og smag den endeligt til herefter. Træt af endeløse slankekurer?

Tips & Tricks
Hønsesalaten kan også smages til med ingefærsaft og karry frem for cayennepeber.  Opbevares på køl i 3-4 dage.

Hvis høne: ca. 15 minutters afskumning, tilsættes grøntsager og kryd­derurter. Hønen koger videre i 2-3 timer, til den er mør.

Opskrift på Rugmelsstegte sild

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på mad der er tilberedt fra bunden. Hønsesalaten, slår efter min smag den gamle traditionelle med mange baner… Den smager super godt og når du har spist 1 skiver rugbrød med denne salat, så er du mæt. Mæthed og stabilt blodsukker er vejen frem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen ©