Tags

, , , , , ,

chiliconcarne_facebook

Hot og proteinrig chiliconcarne
4 personer

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
400 g hakket okekød, 3-7%
150 g sojabønner
150 g røde kidneybønner
100 g edamamebønner, bælgede
4 laurbærblade
4 fed hvidløg
ca. ½ liter vand
2 stk. store rødløg
2 tsk. olivenolie
3/4 rød chilipeber, i tern
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stærk paprika
En anelse revet muskatnød
1 ds. hakkede flåede tomater
100 g pastinak, revet
1 rød peberfrugt, i tern
1 tsk. akaciehonning (agave)
En anelse salt og groft kværnet peber

Tilbehør: Fuldkornsris eller vilde ris.

fuldkornsris_lise

Der findes flere varianter end denne her sorte fuldkornsris. Det var hvad de havde der hvor jeg handlede. Kig efter fuldkornsmærket, når du handler ris, pasta, brød mv.

Har du PCO eller af andre årsager har fravalgt kuldhydrat i større mængder, så drop risene og ny en lækker mættende salat i stedet for.
Persillerodssalat eller en Råkost med mandler.

Krydderi_paa_tilvaerelsen

Jeg har netop købt stærk paprika i selveste Budabest – en skøn by at holde juleferie i. Du kan sagtens bruge almindelig paprika.

 

Sådan gjorde jeg

  • Læg bønnerne i blød i 12 timer, skyld dem grundigt før du koger dem. Kog dem jf. anvisningen i vand tilsat laurbærblade.
  • Skær rødløgene i tern, svits dem i en gryde med olivenolie.
  • Tilsæt oksekød, sojabønner, kidneybønner, edamamebønner og vand – vend blandingen godt. Del chilien på langs og skær den i små tern, riv spidskommen på et rivejern eller brug stødt. Riv hvidløgene fint.
  • Herefter kommer du smagsforstærkerne samt de flåede tomater i retten. Lad den simre i ca. 15 min., alt imens du koger fuldkornsrisene i letsaltet vand jf. pakken.
  • Riv pastinak og skær peberfrugterne i tern, og kom dem i chiliconcarnen, som simrer videre i 5 min.
  • Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker en mere tyndtflydende sauce.
  • Kom bønner, majs og honning i og varm retten op.
  • Smag til med salt og groftkværnet peber.

Pynt eventuel med skyr/græsk yoghurt og hakket bredbladet persille.

Energi per 100 g
Hot chiliconcarne per 100 g 119 kcal/498 kJ

Få 5 effektive TIP til en sund vægt klik her

Tips & Tricks
Har du travlt, kan du bruge bønner på dåse i stedet for de friske, som skal blødes op og koges. Smagen er knap den samme, men det kan sagtens gå, hvis tiden er knap.

chiliconcarne_frost

Mange af mine livsstilskursister synes, at det er en stor portion chiliconcarne og jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Specielt hvis man kun er 1 eller 2 personer i husstanden. Men tøv ikke med at lave hele portionen, den kan gemmes til dagen efter, eller fryses ned eller en kombination af begge dele. Det er hele humlen ved at undgå overspringshandlinger med aftensmåltidet. Har man en portion mad i køleskab eller i fryseren, ja så behøver man jo ikke sætte tænderne i diverse fastfood produkter 😉

Læs også 3 træningsmetoder der smelter mavefedtet væk

Velbekomme – del opskriften med dem som gerne vil have et lækkert proteinrigt, sundt og smagfuldt måltid. Hold lidt igen med chilien hvis du er ikke tåler for stærke retter. Hot chiliconcarne m/ris kan med fordel indgå i en aktiv livsstil. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft