Tags

, , ,

groenkaals_boller
Grønkålsbrud
 36 stk.   

Af:
Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser

1 liter kogende vand

100 g 5-kornsblanding 100 g knækkede hvedekerner

50 g hørfrø

50 g havregryn

40 gram hakkede valnødder

15 g gær

1 æg

50 g hytteost

130 g grønkål

50 g hvedeklid

100 g havregryn

2 tsk. Himmalayasalt eller groft salt

1 tsk. honning

300 g hvid hvede eller hvedemel (Jeg brugte hvedemel)

Pensel med olivenolie

Sådan gjorde jeg

  • Kom 5-kornsblanding, knækkede hvedekerner, hørfrø, hakkede valnødder og havregryn i en skål og hæld kogende vand herover. Lad det trække en times tid, til der opnås en blød konsistens.
  • Rør gæren ud i den opblødte blanding.
  • Tilsæt æg, hytteost og grønkål og rør til en jævn masse.
  • Tilsæt hvedeklid, flere havregryn, salt, honning, og halvdelen af det “hvedemelet” Rør til dejen er jævn og har en tyk grødet konsistens.
  • Læg et klæde over dejen og lad den hvile 1 times tid. (Alternativt stil dejen til hævning, tildækket i 1 time eller i køleskabet til langtidshævning eksempelvis natten over)
  • Tilsæt resten af melet og rør godt i dejen som gerne skal have en tyg grødet konsistens.
  • Sæt dejen på en bageplade med bagepapir. Jeg bruge to skeer eller to teskeer afhængig af om jeg lavede boller eller mellemmåltidsbrød.
  • Lad brødet hæve ca. 1 time mere bagepapir. Pensel dem med vand og olie. Lad dem hæve yderligere 15 minutter, imens ovnen varmer op.
  • Bag Grønkålbruddene ved 200 ºC i en varmluftsovn i 20-25 minutter, til de har fået en let gylden farve og i øvrigt er bagte.
  • Køl Grøntsagsbruddene lidt af, inden du sætter tænderne i dem.

Prøv også chokoladescones, eller fuldkornstrekant med quinoa

Læs om quinoa – fremtidens superfrø.

groenkaalsmuffin.jpg

Du kan også tage en muffin form og bruge dem til mellemmåltidsboller.

Tips & Tricks
Brødene er fryseegnede og skønne at have i fryseren som snacks, til brunchen, til det blødkogte æg, til madpakken, skovturen eller som mellemmåltid, til børnefødselsdagen, imellem sportslige aktiviteter eller som landevejssnack.

 

Læs, hvordan du kommer ned i vægt – 7 uimodståelige TIPS

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på hjemmebag, og dem, som elsker at bage brødet selv. Grønkålbruddende er velsmagende og egner sig godt til suppe, mellemåltid og ostebord. Spise du disse bibeholder du et stabilt blodsukker, få et lækker svampet og luftigt brød samt en god mæthedsfornemmelse. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft