Tags
Ingredienser: OBS!! HUSK de økologiske citroner når du handler.
Fuldkornsæbleskiver m/æbler
ca. 25 stk.
Af: Lise Brinkman, Foto KMS
Bliv bevægelig og smertefri – bindevævsworkshop – først til mølle princip – max 14 deltagere
Ingredienser
200 gram grahamsmel (fuldkornsrismel ved glutenallergi)
80 g majstivelse
½ tsk. natron
½ tsk. Himmalayasalt (groft salt)
½ tsk. kardemomme
1 spsk. HUSK (loppefrøskaller)
Skallen af en 1 økologisk citron
3 æg (M/L)
½ liter minimælk (rismælk m/ vaniljesmag)
1½ spsk. honning eller stevia
1 spsk. kokosolie
Fyld
1-1½ mellemstort dansk æble
Stegning kokosolie, palmin eller smør
(Jeg brugte kokosolie og det kunne ikke smages)
Prøv også fuldkornsflakes
Sådan gjorde jeg
Riv citronskal, og afvej i samme skål de tørre ingredienser i form af grahamsmel, majsstivelse, natron, Himmalayasalat, kardemomme og HUSK.
Del æggene i blommer og hvider, eller køb pasteuriserede hvider eller blommer, så er arbejdet gjort for dig.
Kør æggeblommerne, honning, smeltet kokosolie og minimælk i en røremaskine/foodprocessor.
Forvarm æbleskivepanden på lav varme.
Pisk imens æggehviderne til stivnet skum. Vend derefter tørvarer og rørt masse sammen.
Som det sidste vender du forsigtigt æggehviderne i massen.
Fordel dejen på æbleskivepanden, fyldt knapt til randen. Når æbleskiverne er sådan cirka halvt bagt, så kommer du æbletern i hver æbleskive og vender dem hurtigt med en stegenål eller en gaffel. Bag æbleskiverne færdige – vend dem gerne flere gange. Og sørg for, at de forbliver gyldne og lækre at se på.
Hindbær: Frysetøj 250 g hindbær, skallen af en ½ revet citron, 1 dl vand + 1 spsk. stevia eller rørsukker. Koges sammen 5-8 minutter.
Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på mad der er tilberedt fra bunden. Æbleskiverne smager super godt og når du har spist 2 så er du mæt. Mæthed og stabilt blodsukker er vejen frem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Reform Your Body
Velbekomme!!
Ønsker alle en god 1. søndag i advent
Energifyldte hilsener fra Lise
Pingback: Julekugler med kanel | Lise Brinkman
Pingback: Bananblinis med blåbær og mandler | Lise Brinkman
Pingback: Varme hveder med valnødder | Lise Brinkman
Pingback: Jul med lyst og kærlighed | Lise Brinkman