Tags

,

29.-december-æbleskiver

Ingredienser: OBS!! HUSK de økologiske citroner når du handler.

Ingredienser_aebleskiver

Fuldkornsæbleskiver m/æbler
ca. 25 stk.

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

 Bliv smertefri – bindevævsworkshop – først til mølle princip – max 10 deltagere inklusiv instruktør Lise Brinkman

Ingredienser

200 gram grahamsmel (fuldkornsrismel ved glutenallergi)

80 g majstivelse

½ tsk. natron

½ tsk. himmalayasalt (groft salt)

½ tsk. kardemomme

1 spsk. HUSK (loppefrøskaller)

Skallen af en 1 økologisk citron

3 æg (M/L)

½ liter minimælk (rismælk m/ vanillesmag)

1½ spsk. honning eller stevia

1 spsk. kokosolie
Fyld

1-1½ mellemstort dansk æble

Stegning kokosolie, palmin eller smør
(Jeg brugte kokosolie og det kunne ikke smages)

Prøv også fuldkornsflakes

 Sådan gjorde jeg

Riv citronskal, og afvej i samme skål de tørre ingredienser i form af grahamsmel, majsstivelse, natron, himmalayasalat, kardemomme og HUSK.

Del æggene i blommer og hvider, eller køb pasteuriserede hvider eller blommer, så er arbejdet gjort for dig.

Kør æggeblommerne, honning, smeltet kokosolie og minimælk i en røremaskine/foodprocessor.

Forvarm æbleskivepanden på lav varme.

Pisk imens æggehviderne til stivnet skum. Vend derefter tørvarer og rørt masse sammen.

Som det sidste vender du forsigtigt æggehviderne i massen.

Fordel dejen på æbleskivepanden, fyldt knapt til randen. Når æbleskiverne er sådan cirka halvt bagt, så kommer du æbletern i hver æbleskive og vender dem hurtigt med en stegenål eller en gaffel. Bag æbleskiverne færdige – vend dem gerne flere gange. Og sørg for, at de forbliver gyldne og lækre at se på.

Find flere opskrifter med Lise i hendes seneste livsstilsbog; Livsstilsmysteriet – vink farvel til slankehelvedet

hindbaersyltetoej_lise_brinkman.jpg

Hindbær: Frysetøj 250 g hindbær, skallen af en ½ revet citron, 1 dl vand + 1 spsk. stevia eller rørsukker. Koges sammen 5-8 minutter.

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på mad der er tilberedt fra bunden. Æbleskiverne smager super godt og når du har spist 2 så er du mæt. Mæthed og stabilt blodsukker er vejen frem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Reform Your Body

aebleskiver_lise_brinkman

Velbekomme!!

Ønsker alle en god 1. søndag i advent

Energifyldte hilsener fra Lise