Kartoffelporresuppe
(4 personer)
Af: Lise Brinkman, Foto Marianne Bjerre
Ingredienser
6 kartofler, uden skræl i mindre tern
2 porrer skåret i ringe á ca. 1 cm
1 spsk. olivenolie
8-10 dl grønsagsbouillon (bone broth)
Friskkværnet sort peber
En anelse salt
½ halv tom vaniljestang evt.
1 spsk. citronsaft
Topping
Bredbladet persille, grofthakket (almindelig persille sagtens bruges) Sprød Serranoskinke evt. lidt sojasauce
- Ordn kartofler og porrer – rens først porrerne, når du har skåret dem i ringe – langt det nemmeste.
- Sauter kartofler og porrer i en 2½ liters gryde i olivenolie et par minutter under omrøring.
- Tilsæt 8-10 dl bouillon (bone broth) og vaniljestang. Kom låg på og lad det koge i 20 minutter – eller indtil kartoflerne er møre.
- Tag vaniljestangen op og blend suppen, til den er cremet og lækker, tilsæt eventuelt lidt mere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag til med citronsaft, groftkværnet peber og salt.
- Kartoffelsuppen serveres med groft brød, gerne grovtrekanter med spinat.
- Kartoffelporresuppen toppes med knasende sprød serranoskinke, et dryp sojasauce og grofthakket bredbladet persille.
Suppen kan serveres med Grovtrekanter med spinat eller en dejlig havregrynsbolle med solsikkekerner.
Tips og tricks
I stedet for serranoskinke kan du bruge hakkede saltmandler. En god ristet bacon kan også bruges, når der skal skrues op for den salte smag.
Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på årstidsbestemte opskrifter, der er lavet fra bunden. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft
Pingback: Balugalinsekrebinetter | Lise Brinkman