Tags

, , , , ,

 

chilihummus af Lise Brinkman

Chilihummus af Lise Brinkman her lavet på kikærter

Brinkmans chilihummus

 6-8 personer.
  
Af: Lise Brinkman, Foto KMS

I blød
500 g sojabønner
ca. 1½ liter vand

Kog
1½ l vand
4 fed hvidløg, i kvarte
4 laurbærblade
6 peberkorn

Efter nedkøling
300 g kogte sojabønner (frys resten)
1 dl vand
2 fed hvidløg
4 cm rød chilipeber
1 tsk. groft salt (Himalayasalt)
1/4 tsk. groft kværnet peber
2 tsk. hørfrøolie
1/2 tsk. sesamolie

Sådan gjorde jeg

  1. Læg sojabønnerne i blød i rigeligt vand, tildækket, i mindst 12 timer.
  2. Skyl dem grundigt efter iblødsætning.
  3. Kog sojabønnerne i 40 – 45 minutter, tildækket med vand, tilsat hvidløg i kvarte stykker, laurbærblade og peberkorn.
  4. Skum vandet de første 5 min. af kogningen.
  5. Nemt, billigt og hurtigt pålæg, som nærmest passer sig selv.
  6. Si sojabønnerne fra og stil dem til afkøling.
  7. Kom sojabønner i en foodprocessor. Tilsæt vand, friske hvidløg, chilipeber, salt og peber – blend til hummussen har en nogenlunde cremet konsistens.
  8. Som det allersidste tilsætter du hørfrø- og sesamolie og blender den ca. ½ minut til du en lækker cremet chilihummus. Smages til.

Prøv for eksempel chilihummus sammen med gulerodsstave, Grovtrekanter med spinat eller Rugbrødstrekanter

Tips og tricks
Frys resten af sojabønnerne ned i mindre portioner og brug dem som snack, i salat, i en gryderet/wokgryde, til en portion hummus når du har lyst til det. Vil du hellere tilberede en stor portions hummus med det samme så tøv ikke, det kan også fryses ned i mindre portioner.

Læs, hvordan du kommer ned i vægt – 7 uimodståelige TIPS

Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på sunde snack der er lavet fra bunden. Smager lækkert til frokosten, salaten, på brødet sammen med gulerodsstave med videre. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft