Brinkmans chilihummus
6-8 personer.
Af: Lise Brinkman, Foto KMS
I blød
500 g sojabønner
ca. 1½ liter vand
Kog
1½ l vand
4 fed hvidløg, i kvarte
4 laurbærblade
6 peberkorn
Efter nedkøling
300 g kogte sojabønner (frys resten)
1 dl vand
2 fed hvidløg
4 cm rød chilipeber
1 tsk. groft salt (Himalayasalt)
1/4 tsk. groft kværnet peber
2 tsk. hørfrøolie
1/2 tsk. sesamolie
Sådan gjorde jeg
- Læg sojabønnerne i blød i rigeligt vand, tildækket, i mindst 12 timer.
- Skyl dem grundigt efter iblødsætning.
- Kog sojabønnerne i 40 – 45 minutter, tildækket med vand, tilsat hvidløg i kvarte stykker, laurbærblade og peberkorn.
- Skum vandet de første 5 min. af kogningen.
- Nemt, billigt og hurtigt pålæg, som nærmest passer sig selv.
- Si sojabønnerne fra og stil dem til afkøling.
- Kom sojabønner i en foodprocessor. Tilsæt vand, friske hvidløg, chilipeber, salt og peber – blend til hummussen har en nogenlunde cremet konsistens.
- Som det allersidste tilsætter du hørfrø- og sesamolie og blender den ca. ½ minut til du en lækker cremet chilihummus. Smages til.
Prøv for eksempel chilihummus sammen med gulerodsstave, Grovtrekanter med spinat eller Rugbrødstrekanter
Tips og tricks
Frys resten af sojabønnerne ned i mindre portioner og brug dem som snack, i salat, i en gryderet/wokgryde, til en portion hummus når du har lyst til det. Vil du hellere tilberede en stor portions hummus med det samme så tøv ikke, det kan også fryses ned i mindre portioner.
Læs, hvordan du kommer ned i vægt – 7 uimodståelige TIPS
Bon appetit – del opskriften med dem, der sætter pris på sunde snack der er lavet fra bunden. Smager lækkert til frokosten, salaten, på brødet sammen med gulerodsstave med videre. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft
Pingback: Balugalinsekrebinetter | Lise Brinkman
Pingback: Sojabønnesalat på bund af spidskål | Lise Brinkman
Pingback: Lises sprøde knækbrød | Lise Brinkman
Lars Braarup said:
….forstår ikke helt ideen med billedet af kikærte hummus, og så opskriften på sojabønne hummus nedenunder, det er ikke en fejl vel? 😉
LikeLike
Lise Brinkman said:
Kære Lars, det er ikke en fejl. Det er egentlig blot for at vise at hummus kan tilberedes med mange former bælgfrugter. Og sojabønnen er især rig på protein, så det er en godt alternativ til de traditioneller kikærter.
LikeLike