Tags
Antioxidanter, Blomkål, broccoli, grøntsager, Lise Brinkman, salat, Sommerlig salat, Spidskål, sund og slank for altid
Sommerlige grøntsager i wok
4 personer
Af: Lise Brinkman, Foto KMS
Ingredienser
400 g blomkål, mindre buketter
250 g broccoli, mindre buketter
250 g spidskål, halvgrove strimler
25 g solsikkekerner
2 spsk. olivenolie
½ spsk. karry
1/4 tsk. gurkemeje
En anelse salt og rigeligt med groftkværnet peber
Sådan gjorde jeg
- Skyl og ordn grøntsagerne.
- Varm en wok op til middel varme. Hæld olie, karry og gurkemeje i woken og rør det jævnt ud.
- Tilsæt blomkål og lad dem simre 4 minutter, vend dem rundt et par gange. Læg gerne låg på woken.
- Herefter tilsættes broccoli, spidskål og solsikkekerner. Det hele vendes jævnt sammen. Lægr låget på og lad det simre i yderligere 2 minutter.
- Smag til med salt og peber. Giv woken et par minutter mere inden servering.
Tilsæt eventuel en anelse vand. - Sommerlige grøntsager serveres varme.
TIPS & TRICK
Skulle der være rester til overs, så kom dem i en boks med låg og sæt dem i køleskabet. Denne delikate salat kan sagtens nydes kold næste dag til frokost.
Sommerlige grøntsager i wok går godt til lette, sommerlige retter, som blandt andet fisk og kylling.
God sommer og velbekomme…
Energifyldte hilsener fra Lise