Tags

, , ,

Lise Brinkman´s rabarmuffin

Lise Brinkman´s rabarmuffin

Jeg fik en masse skønne rabarber af skønne Lena, en af mine kollegaer, forleden dag. Nogle var store, andre var små, nogle mere mørke end andre. Egentlig havde jeg tænkt, at jeg ville bage rabarbermuffins – men så tænkte jeg, rabarber er meget syrlige, så hvad kan jeg gøre for at imødekomme denne syrlighed, inden jeg begynder mit eksperiment med rabarbermuffins

Rabarbermuffins
20 stk. str. small

 Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
2 æg (L)
1 dl stevia (1½ dl sukker)
1 spsk. kokosolie med smag
1½ dl finmalet havregryn
2 dl grahamsmel
3/4 tsk. vaniljesukker
1½ tsk. bagepulver
1½ dl rabarberkompot med valnødder
½ dl ristede, afskallede og lethakkede hasselnødder

Hvordan kommer jeg sukkercravings til livs? Få 5 STEP her

Sådan gjorde jeg

  • Stevia (sukker) og æg piskes så luftigt som muligt.
  • Tilsæt havregryn, grahamsmel, kokosolie, vaniljesukker, bagepulver og pisk dejen forsigtigt. Vend rabarberkompot og hakkede hasselnødder i dejen og fordel den i 20 små muffinforme. Jeg bruger 1 teske og en vasket pegefinger, og det passer ca. med en stor teskefuld, som skubbes ned i hver muffinform med din pegefinger – alternativt en anden teske.
  • Bages ca. 15 minutter, indtil de er gyldne på toppen, ved 175 grader.
  • Sættes på bagerist til afkøling.

rabarbermuffin

En lækker blanding af det søde, syrlige, bitre, sprøde, fiberrige og luftige.

Tips & Tricks
Rabarbermuffins er fryseegnede. Du kan sagtens anvende eksempelvis varianter af frosne bær, bl.a. hindbær, blåbær og brombær. Bruger du brombær, så hak dem lidt med en kniv, inden du vender dem i dejen. Se bananmuffins med blåbær her.

Velbekomme – del opskriften med dem, der ikke tåler sukker, eller dem, som blot vil spare lidt på kalorierne, imens de nyder en lille godbid! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.