Tags

, , , , , ,

rabarber

Jeg fik en masse skønne rabarber af skønne Lena, en af mine kollegaer, forleden dag.
Nogle var store, andre var små, nogle mere mørke end andre. Egentlig havde jeg tænkt, at jeg ville bage rabarbermuffins – men så tænkte jeg, rabarber er meget syrlige, så hvad kan jeg gøre for at imødekomme denne syrlighed, inden jeg begynder mit eksperiment med rabarbermuffins. Kompot tænkte jeg, det skal blive til kompot, som kan bruges til både muffin, desserter, mellemmåltider og sunde snack generelt.

Rabarberkompot med valnødder

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Det brugte jeg
1 kg rensede rabarber, i mindre stykker
1-2 dl vand
1½ vaniljestang
50 g valnødder, hakket
1 dl sukker eller stevia pulver
1-2 spsk. revet, økologisk citronskal
1 spsk. non-oxal (kan udelades)
atamon efter anvisning

>> Prøv også opskriften på Rabarbertærte

Sådan gjorde jeg

  • Skyl rabarber (gerne jordbærrabarber) og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med ca. 1-2 dl vand, ca. 2 låg atamon, 1 spsk. non-oxal (kan godt udelades).
  • Kog under låg i ca. 5 minutter, herefter tilsættes valnødder og stevia under omrøring. Kog yderligere 10 minutter. Sluk for blusset og smag til med skyllet, revet citronskal og eventuelt mere sødning. Afkøles inden brug. Skal kompotten gemmes, følg rådet nedenfor.
  • Skyl glas og låg i kogende vand tilsat atamon og kom rabarberkompot på glas og drej låget godt til og stil det på køl.

>> Få opskriften på Jordbær-rabarbersaft