Lise´s Kyllingefrikadeller med quinoa

Lise´s Kyllingefrikadeller med quinoa

 

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser

400 g kyllingekød
2 stk. æg (L)
1½ stk. løg, i små tern
1 fed hvidløg, fint revet
2 dl kogt quinoa eller speltkerner
6 blade basilikum eller ½ spsk. tørret basilikum
8 stk. feta i tern, 5 %, i små tern
2 dl havregryn ca.
1 dl grahamsmel (mandelmel er du glutenallergiker)
½ tsk. groftkværnet peber
1½ tsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
Vand hvis nødvendigt

Sådan gjorde jeg…

  • Kog quinoa eller speltkerner efter anvisningen. Køles derefter ned inden videre brug.
  • Pil løg og skær det i små tern. Pil hvidløg og riv det fint. Skyl basilikum og riv/skær bladene midt over.
  • Rør kød, æg, løg, hvidløg, afkølet quinoa/speltkerner, basilikumblade og afdryppet feta skåret i mindre tern og havregryn sammen i en skål.
  • Tilsæt grahamsmel for at holde sammen på farsen og krydr med salt og peber og rør godt. Hvis du synes farsen trænger til væske, så tilsæt vand inden du kommer den i køleskab, tildækket, og lad den trække 2 timer (kan undlades).
  • Rør i farsen inden brug. Varm en fedtfri pande op til middel temperatur, tilsæt olie og form til frikadeller med en ske/sprøjtepose og steg dem 5-7 min. på hver side. Frikadellerne skal have en kernetemperatur på 75 ºC. Alternativt kan du bage frikadellerne i ovnen ved 175 ºC, varmluft i ca. 20 min.

Tip & Tricks
Kyllingefrikadellerne kan tilberedes i 1/4 størrelse til skolefrikadeller eller blot som et mættende mellemåltid. De kan fryses ned og tages op efterhånden som de skal bruges. Kyllingefrikadellerne opbevares på køl i en tætsluttet boks ved 5 max grader i ca. 4 dage.

Vil du se hvordan man hurtigt og nemt steger frikadeller, så kig med i videoklippet herunder, hvor jeg viser dig hvor simpelt det kan gøres. God fornøjelse.