Tags

, , , , , , , ,

Lise Brinkman´s hjemmelavede påskeæg

Lise Brinkman´s hjemmelavede fyldte påskeæg

Fyldte påskeæg

(30 stk.)

 Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
300 g marcipan, rå marcipan eller min hjemmelavede sukkerfrie marcipan

Fyld
1½ dl vand
40 g abrikoser, tørrede
20 g ingefær, kandiseret og syltet
1 spsk. kakao u/sukker
30 g pistaciekerner, usaltede

Overtræk
80 g mærk chokolade, 85 %

Pynt
Pistaciekerner, usaltede eller frysetørrede bær eller frugter

Bliv bikiniklar KbhBliv bikiniklar Fyn

Sådan gjorde jeg…

  • Kom vand, abrikos, ingefær og kakao i en gryde og lad det koge under låg ved svag varme, i ca. 6 minutter. Tilsæt pistaciekernerne og lad dem koge med i ca. 2 minutter.
  • Kom fyldet i en minihakker og blend det, til det har en lidt grov konsistens. Lad det køle ned.
  • Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den ved svag varme i en skål i vandbad.
  • Lav marcipanen eller brug råmarcipan. Rul marcipanen til en pølse og skær den i 30 stykker og læg dem på et stykke bagepapir.
  • Nu fordeles fyldet midt på marcipanstykkerne, ca. 3/4 tsk. på hver. Når fyldet er fordelt, foldes marcipanen om fyldet og formes til små æg, som er klar til bliver betrukket med chokolade.
  • Vend hvert æg i den smeltede chokolade, til ægget er helt dækket – jeg brugte to teskeer. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden, mens chokoladen endnu er blød.
  • Lad chokoladen stivne og så er de serveringsklar.

Kunsten at ændre vaner


Lises Tips & Tricks
Beklæd en æske med silkepapir og læg påskeæggene heri. En æske hjemmelavede “sukkerfri” påskeæg er en meget lækker værtindegave. Vil du hellere nyde påskeæggene selv, så kan de opbevares i en boks med tætsluttende låg med bagepapir mellem lagene – og så på køl.

Her finder du min opskrift på Fiberrige fristelser

Er du i tvivl om hvad det er som jeg mener med hensyn til fremgangsmetoden, så prøv at tjek videoen nedenfor.

Bon Appetit

Energifyldte hilsener og GOD påske fra Lise