Tags

, , , , ,

bagt_fastelavnsboller

Fastelavnsboller med sund remonce

(12 eller 24 stk.)

 Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Fyld
1 æble, uden skræl
50 gram abrikoser
½ tsk. kanelsukker
1 3/4 dl vand
40 g peanutputter

Dej
2 dl minimælk
20 g gær
1 stort æg
1 spsk. olivenolie
1/4 tsk. kardemomme
1/4 tsk. rørsukker
1 knivspids salt
150 g hvidhvede
150 g grahamsmel

Pynt
Æggehvide
Hakkede græskarkerner
Raw chokolade nips
Tørrede brombær

Sådan laver jeg fyld

  • Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kom æble, abrikos, vand og kanel i en gryde, kog ved svag varme i ca. 15 min. under omrøring.
  • Før ’kompotten’ afkøles rører du peanutbutter ud i den, til du har en jævn halv tyk grødet konsistens.

Sådan laver jeg dej

  • Rør gæren ud i lunken mælk.
  • Tilsæt æg, olie, kardemomme, rørsukker og salt under omrøring. Hvidhvede tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Herefter tilsættes grahamsmelet lidt efter lidt under konstant omrøring. Til sidst æltes dejen godt igennem på bordet.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time, tildækket.

 

sådan-laver-man-fastelavnsboller

Sådan fylder jeg fastelavnsbollerne

  • Ælt dejen igen og del den i 2 eller 4 lige store dele. Rul hver del dej ud til en kvadratisk firkant i ca. 1/4 cm tykkelse. Skær firkanter af ca. 7 x 7 cm eller 9×9 cm og fordel 1 spsk. fyld med top på midten af hver firkant. Fordel fyldte med en ske ca. 1 cm fra kanten.
  • Pak enderne sammen omkring fyldet, og tryk det hele godt sammen og vend fastelavnsbollen om,  så den bliver bagt med sammenføjningen nedad på bageplade, beklædt med bagepapir.

sådan-laver-man-fastelavnsboller_2

  • Pensl med æggehvide og drys evt. med hakkede græskarkerner, hakkede nødder, chokoladestykker eller tørrede bær.
  • Du kan også lave kakaoglasur og pynte fastelavnsbollen med ½ tsk. når den er afkølet.
  • Fastelavnsbollerne skal efterhæve et lunt sted i ca. ½ time.
  • Bag ’de festlige boller’ i en forvarmet ovn på midterste rille ved 200 ºC i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Bindevævs Workshop; Facial Training – Balance and Stretch

Lås din krop op – bliv smertefri

Vil du gerne være mere fleksibel og komfortabel? Jo ældre vi bliver, des mere krymper vores bindevæv, og med tiden bliver vi mindre smidige. Det gode er, at vi gennem nogle siddende, liggende, stående bevægende og masserende øvelser og stræk kan stimulere ledbånd, sener og det øvrige bindevæv til at blive stærkere og mere fleksibelt og dermed opleve større frihed og bevægelighed i kroppen. Klik her

fastelavnsboller_ubagt

God fornøjelse i køkkenet… Bon appetit (!)
Del opskriften med dem, der gerne vil spare på sukkeret og måske endda have en bedre samvittighed når de sætter tænderne i en fastelavnsbolle. Den smager himmelsk, stabilisere blodsukkeret og mætter skønt på samme tid! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen