
Rug fuldkornstrøfler
Ca. 20 stk.
Af: Lise Brinkman, Foto KMS
Ingredienser
100 g fuldkornsrugbrød
50 g mørk chokolade, 80%
1 dl stevia
50 g mandelmel
1 spsk. appelsinsaft
1/4 tsk. stødt nelliker
½ tsk. revet appelsinskal (økologisk)
Krymmel
25 g hasselnødder, ristede og afskallede
Bindevævs Workshop – få teknikker der hjælper dig af med stive, ømme og smertefulde muskler.
Sådan gjorde jeg…
- Smuldr rugbrødet og bland det sammen med stevia, mandelmel, appelsinsaft, stødt nellike og appelsinskal.
- Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, sluk og kom den sidste tredjedel i og lad den smelte.
- Rør smeltet chokolade i rugtrøffelblandingen med en let hånd. Lad det stå indtil chokoladen er stivnet en anelse, 5 -10 minutter.
- Rist hasselnødderne
- Form rugtrøffelmassen til 20 kugler og rul dem i finthakkede, ristede og afskallede hasselnødder.
Tips & tricks
Et styk mættende trøffel med fuldkorn og lækker smag. Opbevar Rug fuldkorsnstrøfler på køl i en dåse eller boks med et stykke bagepapir i bunden og mellem lagene.
God fornøjelse i køkkenet… Bon appetit (!)
Del opskriften med andre, der gerne vil spare på sukkeret og måske endda have en bedre samvittighed når de sætter tænderne i en trøffel. Den smager himmelsk, stabilisere blodsukkeret og mætter skønt på samme tid! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto.