Tags

, , , , ,

rug-fuldkornstrøfler
Rug fuldkornstrøfler
 

Ca. 20 stk.

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
100 g fuldkornsrugbrød
50 g mørk chokolade, 80%

1 dl stevia
50 g mandelmel
1 spsk. appelsinsaft
1/4 tsk. stødt nelliker
½ tsk. revet appelsinskal (økologisk)

Krymmel
25 g hasselnødder, ristede og afskallede

Sådan gjorde jeg…

  • Smuldr rugbrødet og bland det sammen med stevia, mandelmel, appelsinsaft, stødt nellike og appelsinskal.
  • Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, sluk og kom den sidste tredjedel i og lad den smelte.
  • Rør smeltet chokolade i rugtrøffelblandingen med en let hånd. Lad det stå indtil chokoladen er stivnet en anelse, 5 -10 minutter.
  • Rist hasselnødderne
  • Form rugtrøffelmassen til 20 kugler og rul dem i finthakkede, ristede og afskallede hasselnødder.

Tips & tricks
Et styk mættende trøffel med fuldkorn og lækker smag. Opbevar Rug fuldkorsnstrøfler  på køl i en dåse eller boks med et stykke bagepapir i bunden og mellem lagene.

God fornøjelse i køkkenet… Bon appetit (!)
Del opskriften med andre, der gerne vil spare på sukkeret og måske endda have en bedre samvittighed når de sætter tænderne i en trøffel. Den smager himmelsk, stabilisere blodsukkeret og mætter skønt på samme tid! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.