Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Laksen indeholder n-3 fedtsyrer, som er gode for dine celler, hjerne og dine muskler.

Laksen indeholder n-3 fedtsyrer, som er gode for cellerne, hjernen og musklerne.

LISES LAKSEDELLER
(8-10 laksedeller – 16 madpakkedeller)

Ingredienser
350 gram hakket, fersk laks uden skind og ben
1 dl vand
1 lille løg, fint revet
1 æg (M/L)
4-5 spsk. grahamsmel (mandelmel)
2 fed hvidløg, fint revet
2 tsk. revet citronskal (økologisk)
½ spsk. dildspidser
2 drys cayennepeber (1 knivsspids)
En anelse groft salt
Godt med groft kværnet peber

Steges i kokosolie, oliven- eller rapsolie.

Sådan gjorde jeg

  • Farsen hakkes fint eller købes hakket.
  • Rør farsen sammen med de øvrige ingredienser – til farsen får en lind konsistens.
  • Lad farsen hvile en times tid på køl, tildækket.
  • Sæt laksefrikadellerne på panden med et par skeer og steg i den olie, du synes bedst om. Jeg har stegt dem i kokosolie, som giver en helt ”hysterisk” god smag. Steg laksedellerne, til de har en kernetemperatur på 75 grader og i øvrigt har fået en flot lysebrun farve.

Tips & Tricks
Bag laksefrikadellerne i halv størrelse – på den måde passer de fint i din madpakke, i ungernes madpakke eller til picnicturen, hvor du måske allerede har tænkt på lidt tapas. Og rent psykologisk får du fire-fem laksefrikadeller frem for to. Det virker godt, hvis du er en af dem, som skal tænke over dine portionsstørrelser.

En lækker fiskedelle! Del opskriften med dem, der elsker fisk – og som tør udfordre deres smagsløg! Laksen, som er en af de fede fisk, indeholder de livsnødvendige n-3 fedtsyrer. Som bonus er laksen udrustet med selen, zink og kalium – nogle mineraler, som vi ikke får så mange af, men som ikke desto mindre gavner vores krop. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen