Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Vi ser lidt tørre ud - men vi smager godt!!

Vi ser lidt tørre ud – men vi smager godt!!

Biscotti med fuldkorn


Ingredienser
325 g grahamsmel
175 g smør
175 g sukker – Evt. halvdelen stevia 50/50, det gjorde jeg for at tjekke konsistensen
75 g hele mandler
50 g hakkede hasselnødder
2 æg (M/L)
2 spsk. citronsaft, økologisk
3 spsk. revet citronskal, økologisk
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt 

Opvarm ovnen til 175ºC.

 

Sådan gør du

  • Rør smør, sukker og citronsaft sammen til en masse.
  • Tilføj æggene ét ad gangen og pisk indtil massen er skummende.
  • Bland citronskal med vaniljesukker, grahamsmel, bagepulver og salt i en anden skål og tilsæt melblandingen til æggemassen.
  • Tilsæt de hakkede hasselnødder og mandler og rør blandingen sammen med en grydeske til dejen samler sig.
  • Ælt dejen grundigt i hånden.
  • Del dejen i 4 del. Rul hvert stykke til omkring 20 cm. lange ruller.
  • Læg rullerne på en bageplade, med bagepapir, ca. 2 ruller på hver plade.
  • Giv rullerne et let tryk, så de bliver fladere og bredere.
  • Bag Biscotti med fuldkorn i ca. 25 minutter i forvarmet ovn – indtil rullerne er faste.
  • Skær herefter biscotti-rullerne ud i skrå stykker, ca. 1 fingerbredde tykke – småkage størrelse.
  • Læg stykkerne på en varm bageplade, med bagepapir, og sæt pladerne tilbage i ovnen.
  • Bag dine Biscotti med fuldkorn 6-8 minutter på hver side. Afkøl biscotti på en rist, så de bevarer sprødheden.

Prøv også mine Fuldkornstrekanter med quinoa eller Stenaldertoppe med lakrids

TIP
Servér denne skønne småkage til en god kop kaffe eller te!
Opbevar dine lækre Biscotti med fuldkorn i en lufttæt beholder.

Bonappetit – del opskriften med dem der sætter pris på hjemmebag. Et lidt sundere alternativ til almindelig Biscotti. Den italiensk inspirerende biscotti, smager ganske godt skulle jeg hilse at sige! Såvel børn som ældre elsker dem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft