Tags

, , , , , ,

fuldkornstrekanter -med-quinoa

Fuldkornstrekanter med quinoa

45 stk.

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
1 liter kogende vand
200 g knækkede hvedekerner
200 g havregryn, jeg brugte grovvalsede
25 g gær
80 g hytteost, 5%
1 æg (L)
50 g kogt quinoa (jeg brugte sorte)
50 g solsikkekerner
1 tsk. honning
2 tsk. groft salt
200 g grahamsmel
200 g durumhvedemel
100 g hvid hvede

Pensling: Vand og olie (enten en god oliven- eller rapsolie).

Sådan gjorde jeg

  • Hæld kogende vand over knækkede hvedekerner og havregryn.
    Lad det trække en times tid, til kernerne er blevet bløde.
  • Tilsæt gær og rør til den er opløst.
  • Herefter tilsætter du hytteost, æg, kogt quinoa, solsikkekerner og honning og rør  det sammen til en jævn dej. Jeg har brugt sorte quinoa – som var en rest fra aftensmaden.
  • Tilsæt grahamsmel, hvid hvede, 100 gram durumhvedemel og salt. Rør til dejen er jævn og har en tyk konsistens. Stil dejen til hævning, tildækket i ca. 1½ time eller i køleskabet til langtidshævning eksempelvis natten over.
  • Strø resten af durumhvedemelet på bordet og ælt, melet forsigtigt i dejen. Dejen skal være smidig og rulle med lind hånd. Dejen skal ikke have alt det mel den kan trække.
  • Del dejen i fire og rul hver klump med en kærlig hånd, til fire lange pølser. Skær hver pølse på tværs/skrå, så du får små trekanter.
  • Kom fuldkornstrekanter med quinoa på en bageplade med bagepapir og pensel dem med vand og olie. Alternativt kærnemælk og en sjat kaffe. Lad dem hæve yderligere 30 minutter, imens ovnen varmer op.
  • Bag fuldkornstrekanter med quinoa ved 200 ºC i en varmluftsovn, i ca. 20 minutter. De skal være sprøde og gyldne.
  • Køl de velsmagende fuldkornstrekanter med quino af på en bagerist.

TIP: Brødene er fryseegnede! De er super dejlige at have i fryseren som tilbehør til suppen, tapas eller ostebordet. De kan også bruge som godbidder, snacks og mellemmåltider.

80 kcal pr. stk. og knap 50 øre pr. brød

Prøv også chokolade scones, eller Gulerodsbrud med nødder og kanel

Læs om quinoa – fremtiden superfrø.

Bonappetit – del opskriften med dem der sætter pris på hjemmebag og dem der elsker at bage deres brød og kager selv. En meget lækkert, let og velsmagende fuldkornstrekant med quinoa, som egner sig godt til mellemmåltid, børnefødselsdag, imellem sportslige aktiviteter eller som landevejssnack.
Børn elsker dem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft