Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

stenaldertopmed logo

Stenaldertoppe med lakrids udarbejdet af Lise Brinkman Madsen

 


Stenaldertoppe med lakrids  

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
75 g mandler
25 g mandler, grofthakket
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
40 g hasselnøddekerner
50 g valnødder, grofthakket
25 g sesamfrø
2 æg størrelse M/L
½ spsk. olivenolie
1 dl koldt vand
2 spsk. lakridsgranulat (god lakridspulver)
1 knivspids salt    

Tænd ovnen på 150°C

Sådan gjorde jeg:

  • Sæt de hele mandler i blød i vand et par timer før, eller aftenen før, hvis du skal bage toppene, så de bliver ekstra saftige.
  • Hæld vandet fra mandlerne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Slå de hele æg ud i en skål og hæld vand, olivenolie, lakridsgranulat og salt i. Pisk æggemassen godt sammen.
  • Vej alle nødder, frø og kerner af i en større skål og rør rundt, til blandingen er ligeligt fordelt. Hæld æggelakridsmassen over og rør rundt i et par minutter.
  • Kom ca. en spiseske fyld i hver hul i formen – som kan sprøjtes med lidt vegetabilsk fedtstof inden brug – det er dog ikke et must.
  • Bag stenaldertoppe med lakrids midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 150°C varmluft, til de har en kernetemperatur på 75 grader og er flot gyldne på toppen.

Er du til stenalderbrød, så skal du da også prøve min opskrift på stenalderbrød med rødbede.

På livsstilsforløbet ‘​Bliv Sund og Slank For Altid med balance i hverdagen’ får du de rigtige løsninger for dig – de redskaber, du har brug for til at opnå den vægt, sundhed og styrke, du drømmer om.

Bliv Sund og Slank For Altid.

Jeg eksperimenterede også med lakridspulver i forbindelse med min workshop i sunde julegodter. Efter nogle forsøg lykkedes det mig at ramme en god smag i mine lakridskugler – lakridssmagen kommer snigende lidt efter lidt, hvilket giver en god oplevelse, når man nyder sådan en lille lækkerbisken. Lakridskuglerne har en super god konsistens – og jeg synes, det er en lækker snack, som er blød og sød i modsætning til stenaldertoppene, som har bid og sødme på samme tid. Få opskriften på lakridskugler her

Prøv lakrids kugler.

Snacks når du er sulten for alvor – Godt for hjernen, hjertet og musklerne!

Snacks når du er sulten for alvor - Godt for hjernen, hjertet og musklerne !

Snacks når du er sulten for alvor – Godt for hjernen, hjertet og musklerne !

Velbekomme – del opskriften med dem, der elsker snacks, når de er sultne for alvor. Dem, der hader, at brødet skal hæve – men som elsker hjemmebag af rene råvarer. En lækker, kærlig og velsmagende snack efter træning, til kaffen, bag skrivebordet – børnene vil også elske dem – de er testet! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft