Tags
æg, glutenfree, glutenfri, hassenødder, hørfrø, Johan Bülow, lakridspulver, Lise Brinkman Madsen, mandler, mellemmåltid, Palæo, sesamfrø, snacks, stenalderbrød, sugarfree, sukkerfri, sulten for alvor, sunde snack, valnødder

Stenaldertoppe med lakrids udarbejdet af Lise Brinkman Madsen
Stenaldertoppe med lakrids
Af: Lise Brinkman, Foto KMS
Ingredienser
75 g mandler
25 g mandler, grofthakket
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
40 g hasselnøddekerner
50 g valnødder, grofthakket
25 g sesamfrø
2 æg størrelse M/L
½ spsk. olivenolie
1 dl koldt vand
2 spsk. lakridsgranulat (god lakridspulver)
1 knivspids salt
Tænd ovnen på 150°C
Sådan gjorde jeg:
Sæt de hele mandler i blød i vand et par timer før, eller aftenen før, hvis du skal bage toppene, så de bliver ekstra saftige.
Hæld vandet fra mandlerne og lad dem dryppe af i en sigte.
Slå de hele æg ud i en skål og hæld vand, olivenolie, lakridsgranulat og salt i. Pisk æggemassen godt sammen.
Vej alle nødder, frø og kerner af i en større skål og rør rundt, til blandingen er ligeligt fordelt. Hæld æggelakridsmassen over og rør rundt i et par minutter.
Kom ca. en spiseske fyld i hver hul i formen – som kan sprøjtes med lidt vegetabilsk fedtstof inden brug – det er dog ikke et must.
Bag stenaldertoppe med lakrids midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 150°C varmluft, til de har en kernetemperatur på 75 grader og er flot gyldne på toppen.
>> Er du til stenalderbrød, så skal du da også prøve min opskrift på stenalderbrød med rødbede.
På livsstilsforløbet ‘Bliv Sund og Slank For Altid med balance i hverdagen’ får du de rigtige løsninger for dig – de redskaber, du har brug for til at opnå den vægt, sundhed og styrke, du drømmer om.
Jeg eksperimenterede også med lakridspulver i forbindelse med min workshop i sunde julegodter. Efter nogle forsøg lykkedes det mig at ramme en god smag i mine lakridskugler – lakridssmagen kommer snigende lidt efter lidt, hvilket giver en god oplevelse, når man nyder sådan en lille lækkerbisken. Lakridskuglerne har en super god konsistens – og jeg synes, det er en lækker snack, som er blød og sød i modsætning til stenaldertoppene, som har bid og sødme på samme tid. Få opskriften på lakridskugler her
Snacks når du er sulten for alvor – Godt for hjernen, hjertet og musklerne!
Velbekomme – del opskriften med dem, der elsker snacks, når de er sultne for alvor. Dem, der hader, at brødet skal hæve – men som elsker hjemmebag af rene råvarer. En lækker, kærlig og velsmagende snack efter træning, til kaffen, bag skrivebordet – børnene vil også elske dem – de er testet! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft
Pingback: Sandwichbrød med spinat | Lise Brinkman
Pingback: Lises rabarbertrifli | Lise Brinkman
Pingback: Stabilt blodsukker med mandler | Lise Brinkman
Pingback: Biscotti med fuldkorn | Lise Brinkman
Pingback: Velkommen til proteinernes verden – Kroppens byggesten | Lise Brinkman
Pingback: Stabilt blodsukker med mandler | Lise Brinkman
Pingback: 13 TIPS til hvordan du undgår at tage på i julen. | Lise Brinkman
Julie said:
De lyder fantastiske – må klart prøves!
LikeLike
Lise Brinkman said:
Held og lykke med eksperimentet Julie – jeg er spændt på hvad du synes om dem!
LikeLike
thorendal said:
Mums, de smager virkelig godt! Jeg kunne, som seriøst lakridsoman, godt have puttet mere lakrids i. Jeg havde forventet, at man kunne kaste en milliard i kadaveret, men de mætter hurtigt og giver lang sødme af alle de nødder og frø.
Jeg lavede dog min egen version ved at hakke alle nødder groft og ikke kun nogle af dem, måske nok mest fordi de mandler jeg køber er meget store.
Det nye sort må dog være mandler, der har ligget i blød, hold da op de smager sindsygt godt!
Det er ikke sidste gang de bliver lavet!
LikeLike
Lise Brinkman said:
Hvor er det godt at læse Julie – og ja det er svært at spise løs af Lakridstoppene. De mætter dejligt og er forholdsvis energitætte pga. fedtindholdet. Jeg kan godt lide fornemmelse af Lakrids og jeg gør nogen gange det at jeg tilsætter 1 tsk. økologisk citronskal. Det smager himmelsk.
LikeLike