Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

stenaldertopmed logo

Stenaldertoppe med lakrids udarbejdet af Lise Brinkman Madsen


Stenaldertoppe med lakrids  

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

Ingredienser
75 g mandler
25 g mandler, grofthakket
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
40 g hasselnøddekerner
50 g valnødder, grofthakket
25 g sesamfrø
2 æg størrelse M/L
½ spsk. olivenolie
1 dl koldt vand
2 spsk. lakridsgranulat (god lakridspulver)
1 knivspids salt    

Tænd ovnen på 150°C

Sådan gjorde jeg:

Sæt de hele mandler i blød i vand et par timer før, eller aftenen før, hvis du skal bage toppene, så de bliver ekstra saftige.

Hæld vandet fra mandlerne og lad dem dryppe af i en sigte.

Slå de hele æg ud i en skål og hæld vand, olivenolie, lakridsgranulat og salt i. Pisk æggemassen godt sammen.

Vej alle nødder, frø og kerner af i en større skål og rør rundt, til blandingen er ligeligt fordelt. Hæld æggelakridsmassen over og rør rundt i et par minutter.

Kom ca. en spiseske fyld i hver hul i formen – som kan sprøjtes med lidt vegetabilsk fedtstof inden brug – det er dog ikke et must.

Bag stenaldertoppe med lakrids midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 150°C varmluft, til de har en kernetemperatur på 75 grader og er flot gyldne på toppen.

>> Er du til stenalderbrød, så skal du da også prøve min opskrift på stenalderbrød med rødbede.

På livsstilsforløbet ‘​Bliv Sund og Slank For Altid med balance i hverdagen’ får du de rigtige løsninger for dig – de redskaber, du har brug for til at opnå den vægt, sundhed og styrke, du drømmer om.

Jeg eksperimenterede også med lakridspulver i forbindelse med min workshop i sunde julegodter. Efter nogle forsøg lykkedes det mig at ramme en god smag i mine lakridskugler – lakridssmagen kommer snigende lidt efter lidt, hvilket giver en god oplevelse, når man nyder sådan en lille lækkerbisken. Lakridskuglerne har en super god konsistens – og jeg synes, det er en lækker snack, som er blød og sød i modsætning til stenaldertoppene, som har bid og sødme på samme tid. Få opskriften på lakridskugler her

Prøv lakrids kugler.

Snacks når du er sulten for alvor – Godt for hjernen, hjertet og musklerne!

Snacks når du er sulten for alvor - Godt for hjernen, hjertet og musklerne !

Snacks når du er sulten for alvor – Godt for hjernen, hjertet og musklerne !

Velbekomme – del opskriften med dem, der elsker snacks, når de er sultne for alvor. Dem, der hader, at brødet skal hæve – men som elsker hjemmebag af rene råvarer. En lækker, kærlig og velsmagende snack efter træning, til kaffen, bag skrivebordet – børnene vil også elske dem – de er testet! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft