Tags

, , , , , , , , , , ,

Hasselnøddesmør

300g hasselnødder
4-6 tørrede figner
1 spsk. kakao
½ dl jordnøddeolie
Lidt salt

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en pande, til skallen begynder at falde af. Lad dem køle lidt af, imens du “nulrer” det værste af skallerne af.
  • Skær fignerne i stykker og blend dem sammen med kakao og nødder.
  • Tilsæt olie efter behov, lidt efter lidt.
  • Jeg brugte jordnøddeolie, da det var hvad jeg havde. for at opnå samme konsistens – kan du vælge at bruge enten kokosolie eller olivenolie. Førstnævnte hvis du ikke kan lide kokossmagen. Sidstnævnte hvis du ikke har andet. Olivenolien er efter min mening for smagfuld.
  • Smag hasselnøddesmør til med en anelse salt, hvis du synes det er nødvendigt.

Slut fred med mislykkede slankekure Klik her

Velbekomme – Smør med kakao lavet på olie , figner og nødder – en fin erstatning for nougat eller rørt smør med sukker og kakao som jeg blev tilbudt da jeg var lille. En rigtig lækkerbisken, som er lidt energitung! Del opskriften med dem der går langt uden om tilsat sukker og sparer på smørret … Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft