Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

lakridskugler-med-pistacienødder

Lækre sunde Lakridskugler med pistacienødder – Udarbejdet af Lise Brinkman 

“Lakrids, er det nye trend – bare spørg @Jan Bülow! Jeg er selv hel pjattet med lakrids – specielt lakrids, der giver en god stærk salmiaksmag. Når der også bliver tilsat chili, så bliver det ikke større for mig. Anyway, jeg forsøger at være trendy og har udvidet snack/konfekt sortimentet med disse lækre lakridskugler, som er helt fri for tilsat sukker – uden at gå på kompromis med smagen.

Lakridskugler 20 stk.

Af: Lise Brinkman, Foto KMS

200 g dadler u/sten (bløde eller friske dadler skal ikke sættes i blød)
30 g kokosmel
25 g kakaopulver u/sukker
25 g jordnødder u/salt og sukker
2 knsp. vaniljekorn eller vaniljesukker
1 spsk. rå lakridspulver
1 spsk. smeltet kokosolie
1 knsp. salt

Pynt 15 g hakket pistacienødder eller hempseeds

Der findes mange former for lakrids i dag. Johan Bülovs bruger jeg ofte. Den økologiske rålakrids til højre, er dog den, jeg synes, jeg får de allerbedste resultater med. Granulaten knaser lidt, hvis du er til det – synes den egner sig bedst til at drysse på ‘bløde’ desserter. Lakridspulveret til venstre er efter mine smagsløg ikke velegnet til lakridskugler.

 

Sådan gør du…

  • Sæt dadlerne i blød i 1-2 timer – kan undlades, når du bruger friske, udstenede dadler. De dadler, der er lidt tørre i det – de skal i blød!
  • Kør jordnødderne i blenderen til en finthakket masse.
  • Tilsæt dadler uden væde sammen med de øvrige ingredienser og kør til en ensartet tyk masse i blender eller foodprocessor. Der findes dadler, som er bløde nok i sig selv – de behøver ikke iblødsætning.
  • Hvis du bruger blenderen, så skal den være med stor motorkraft, for massen er kompakt.
  • Smag massen til med kakaopulver, kokosolie og rålakrids, som du kan lide det.
  • Tril kugler af 10 gram =20 kugler. Du kan også bredde massen ud i et fad beklædt med folie og stille det i køleskab natten over.
  • Drys med kokosmel og sæt fadet i køleskab natten over.
  • Skær herefter ud i fine konfektstykker.

Opbevar lakridskuglerne i en boks/kagedåse på køl, med bagepapir imellem lagene. Prøv også chokoladekugler med nellike.

Tips & Tricks
Er du midt i en livsstilsændring og er ved at vinke farvel til de overflødige kilo eller har du overvægtige børn, så vil jeg anbefale dig at trille lakridskuglerne i halv størrelse (5 gram = 40 lakridskugler). Rent psykologisk virker det godt, at du får 2 kugler i stedet for en. På denne måde øver du mindful eating, uden du tænker over det. Og vægten er hel pjattet med denne løsning …

Savner du mere energi i hverdagen – så meld dig til forløbet Bliv bikiniklar med balance i hverdagen – start 9. april og 8 uger frem. Her får du alle mine redskaber til et sundere liv, med mere energi og større overskud. Et par af bivirkningerne ved forløbet er, at folk taber sig på en naturlig, sund måde, de øger kropsbevidstheden og bevidstheden om, hvad det er de kommer i munden. Og så får de hver uge en menuplan med opskrifter.

Del opskriften med dem der sætter pris på hjemmelavede, sunde snacks, sundere mellemåltider, sundere desserter, som på ingen måde går på kompromis med smagen. En dejlig familievenlig godbid. Mine kunder, niecer og praktikanter elsker dem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft