Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Stenaldermad er blevet en del af nutidens moderne køkken.

Stenalderbrød med rødbede af Lise Brinkman Madsen

Stenalderbrød med rødbede af Lise Brinkman Madsen

Thomas Rhodes bog om stenalderkost må siges at være en stor succes. Med inspiration fra Thomas stenalderbrød, har jeg udarbejdet en variation af stenalderbrødet, med mindre olie og færre æg. Jeg har ligeledes tilsat flere forskellige nødder og kerner, (lige hvad jeg havde) og tilsat fint revet rødbede samt mere vand. Jeg har anvendt en form, beklædt med bagepapir, på 3 liter til opskriften på billedet.

Min motivation for at udforske denne anderledes bage proces er, at jeg gerne vil afprøve:

  • Om jeg naturligt spiser mindre når jeg spiser stenalderbrød? Brødet er meget energitæt. (Spiser jeg 1 alm. skive rugbrød svare det til 1/3 skive stenalderbrød)
  • Om maven reagerer anderledes når jeg spises stenalderbrød? (I stenalderbrød er de stivelsesholdige ingredienser og gluten fjernet).
  • Om blodsukkeret reagerer anderledes og dermed om kroppen kan mærke en proaktiv forskel på energiniveau, skarphed i hjerne/øget fokus.?
  • Om brødet ligger tungere i maven?
  • Om brødet smager bedre?
Stenalderbrød af Lise Brinkman Madsen

Stenalderbrød af Lise Brinkman Madsen

Det jeg godt kan lide ved Thomas bog om Stenalderkost er, at han påpeger at, der er ikke er andre, der påtager sig ansvaret for din og eventuelt dine børns sundhed. Det er helt op til dig hvad du kommer i indkøbskurven når du er ude og handle. Det er op til dig selv og helt og aldeles dit ansvar. Du kan ikke regne med, at de fødevarer, der udbydes i landets supermarkeder er sunde og gode for dig, tværtimod. Derfor opfordrer Thomas Rode os til at gøre en indsats, til aktivt at opsøge og vælge de sunde og gode råvarer.

Det kræver viden og vilje, men jo før du griber muligheden og vælger det sunde og økologiske til og det usunde og manipulerede fra, des hurtigere kan vi sammen påvirke udbuddet og produktionen af kvalitetsfødevarer. Vi har som forbrugere større magt, end vi måske lige gør os klart, og det er en magt vi skal gribe, for vores egen sundheds skyld.

De nye kostanbefalinger forholder sig anderledes til bl.a. kødmængder og anvendelsen af fuldkorn. Læs de nye kostråd her og på Alt om kost.

Har du mod på at afprøve stenalderkost så kan du købe bogen her

stenalder_kost_af_thomas_rode

Stenalder kost af Thomas Rode