Tags

, , , , , , , , , , , ,

Rødbedesuppe med kokosmælk

4 personer

Af: Lise Brinkman, billede KMS

1 spsk. kokosolie eller olivenolie
15 g hvidløg, fint revet
10 g ingefærsaft, fint revet og presset
500 g rødbede i tern, skrællet vægt
1 liter vand
Grøntsagsbouillon
400 ml kokosmælk, light kan vælges
1 lime, saften heraf
2 stængler rosmarin
Groft salt
Groft kværnet peber

• Varm olien op i en gryde til middel temperatur og tilsæt revet hvidløg og lad det simre et minuts tid inden du tilsætter rødbede i tern. Vend rødbederne rundt et par minutter.

• Tilsæt vand og grøntsagsbouillon (evt. fond hvis du har det).

• Kom 2 stængler rosmarin og kokosmælken i suppen og lad den simre under låg i ca. 30 min.

• Tilsæt saft af en lime og ingefær. Lad suppen hvile ca. 15 min.

• Tag din stavblender, en foodprocessor eller blender og purer suppen.

• Kom rødbedesuppen tilbage i gryden og varm den let op og smag den til med salt og peber.

Tip Nyd Rødbedesuppen med en af Lises velsmagende grovboller, evt. ‘Velværsboller’ eller ‘Rugboller med grøntsager‘.

Læs mere om rødbedens egenskaber og få opskriften på ‘Rødbedesalat med pistacienødder’ her eller

Få opskriften på ‘Rødbede boost’ her

Velbekomme – del opskriften med dem der sætter pris på en sæsonpræget delikat og velsmagende suppe.  Rødbedens egenskaber taler for sig selv! Prøv suppen med en dejlig grovbolle til… En nem og hurtig suppe, som vil sætte kulør på aftensmåltidet og den gode smagsoplevelse. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft