Tags
hvidløg, ingefær, kost, limesaft, Lise Brinkman Madsen, mad og sund fornuft, Motion & Sund fornuft, nemt at vælge sundt, Rødbede, rødbedesuppe, rosmarin, sund madlavning, suppe
Rødbedesuppe med kokosmælk
4 personer
Af: Lise Brinkman, billede KMS
1 spsk. kokosolie eller olivenolie
15 g hvidløg, fint revet
10 g ingefærsaft, fint revet og presset
500 g rødbede i tern, skrællet vægt
1 liter vand
Grøntsagsbouillon
400 ml kokosmælk, light kan vælges
1 lime, saften heraf
2 stængler rosmarin
Groft salt
Groft kværnet peber
• Varm olien op i en gryde til middel temperatur og tilsæt revet hvidløg og lad det simre et minuts tid inden du tilsætter rødbede i tern. Vend rødbederne rundt et par minutter.
• Tilsæt vand og grøntsagsbouillon (evt. fond hvis du har det).
• Kom 2 stængler rosmarin og kokosmælken i suppen og lad den simre under låg i ca. 30 min.
• Tilsæt saft af en lime og ingefær. Lad suppen hvile ca. 15 min.
• Tag din stavblender, en foodprocessor eller blender og purer suppen.
• Kom rødbedesuppen tilbage i gryden og varm den let op og smag den til med salt og peber.
Tip Nyd Rødbedesuppen med en af Lises velsmagende grovboller, evt. ‘Velværsboller’ eller ‘Rugboller med grøntsager‘.
Læs mere om rødbedens egenskaber og få opskriften på ‘Rødbedesalat med pistacienødder’ her eller
Få opskriften på ‘Rødbede boost’ her
Velbekomme – del opskriften med dem der sætter pris på en sæsonpræget delikat og velsmagende suppe. Rødbedens egenskaber taler for sig selv! Prøv suppen med en dejlig grovbolle til… En nem og hurtig suppe, som vil sætte kulør på aftensmåltidet og den gode smagsoplevelse. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft
Pingback: Laks i Filodej | Lise Brinkman
Pingback: Lise Brinkman
anne said:
kan du ikke sætte nogle andre mål på end gram mht ingefær og hvisløg.. det er en smule bøvlet.. nemmere med unger overalt osv osv at håndtere fed og tsk fulde..(0:
LikeLike
Lise Brinkman said:
Kære Anne, det er en god pointe du har! Når jeg skriver, som jeg gør, er det fordi der er meget forskel på størrelsen på hvidløg. Lille/mellemstort/stort er ord som kan bruges i stedet, vil det passe bedre ind i din hverdag? 🙂
LikeLike
Anne-Grethe said:
Hmm.. det undrer mig altid, når der anvendes light-kokosmælk. Er der ikke bare tilsat noget vand? Det kan man jo lige så godt gøre selv 🙂
Men bortset fra det, opskriften skal da prøves, selv om den har en lidt ‘tøset’ farve 🙂
LikeLike
Lise Brinkman said:
*Tjo det er noget i den stil… Tænker at det er en psykologisk proces 🙂 Den tøsede farve er pga. kokosmælken 😉
Håber den smagte dig!?
LikeLike
Anne-Grethe said:
Ja, suppen var et helt sikkert hit… Bedre end den, jeg plejer at lave… sagde manden 😉
LikeLike
Lise Brinkman said:
Det er herligt at læse, at rødbedesuppen spreder glæde hos din mands smagsløg 🙂
LikeLike