Tags
æble, æblespeltsalat, fibre, forårsløg, frugtsalat, kostfibre, kostråd, Lise Brinkman Madsen, mættende salat, mellemmåltid, salat, spelt, speltkerner
Æblespeltsalat
4 personer
80 g speltkerner
Vand til kogning
En anelse salt
Et par stængler timian eller 1 spsk. tørret timian i en pose thepose
3-4 springløg, i skrå skiver
300 g æble, i tynde både (ca. 2-3 stk.)
Dressing
1 spsk. balsamico, hvid
1 spsk. ahornsirup
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honningakacie
20 g appelsinsaft/juice
Groft salt, kværnet
Peber hvid eller sort
-
Kog speltkernerne møre i rigeligt vand tilsat timian og salt i 15 – 20 minutter. Si og afkøl speltkernerne inden brug.
-
Pisk hvid balsamico, ahornsirup, olivenolie, akaciehonning og appelsinsaft/juice godt sammen.
-
Smag til med salt og peber.
-
Forårsløgene ordnes og skæres i tynde skiver.
-
Æblerne skylles og skæres i tynde både.
-
Bland forsigtigt ingredienser og dressing sammen i en skål.
-
Anret æblespeltsalaten pænt.
Tips Spelten kan eventuelt lægges i blød. Brug aromatiske og sprøde æbler.
Energi Pr. 100 g 547 kcal /131 kJ
Energi Pr. cou. 190 kcal/796 kJ
Velbekomme – del opskriften med dem der sætter pris på en fiberrig og frisk salat og dem der sætter en ære i at tilberede sine egen salat af årstiden frugt eller grønt. En dejlig mættende salat, som egner sig godt til et marineret stykke kød eller en vegetarisk kraftig bøf/delle. Æblespeltsalat går også godt som mellemmåltid. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft
Pingback: Spidskålssalat med rød pesto | Lise Brinkman
Pingback: 5 effektive TIP til en sund vægt | Lise Brinkman
Pingback: En heldig kartoffel | Lise Brinkman
Pingback: En heldig kartoffel | Lise Brinkman
Pingback: Nøgleordet er tilgængelighed | Lise Brinkman