Tags

, , , , , , , , , , , ,

aeblespelt_1500px

Æblespeltsalat
4 personer

80 g speltkerner
Vand til kogning
En anelse salt
Et par stængler timian eller 1 spsk. tørret timian i en pose thepose
3-4 springløg, i skrå skiver
300 g æble, i tynde både (ca. 2-3 stk.)

Dressing
1 spsk. balsamico, hvid
1 spsk. ahornsirup
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honningakacie
20 g appelsinsaft/juice
Groft salt, kværnet
Peber hvid eller sort

  • Kog speltkernerne møre i rigeligt vand tilsat timian og salt i 15 – 20 minutter. Si og afkøl speltkernerne inden brug.
  • Pisk hvid balsamico, ahornsirup, olivenolie, akaciehonning og appelsinsaft/juice godt sammen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Forårsløgene ordnes og skæres i tynde skiver.
  • Æblerne skylles og skæres i tynde både.
  • Bland forsigtigt ingredienser og dressing sammen i en skål.
  • Anret æblespeltsalaten pænt.

Tips Spelten kan eventuelt lægges i blød. Brug aromatiske og sprøde æbler.

Energi Pr. 100 g 547 kcal /131 kJ

Energi Pr. cou. 190 kcal/796 kJ

Velbekomme – del opskriften med dem der sætter pris på en fiberrig og frisk salat og dem der sætter en ære i at tilberede sine egen salat af årstiden frugt eller grønt. En dejlig mættende salat, som egner sig godt til et marineret stykke kød eller en vegetarisk kraftig bøf/delle. Æblespeltsalat går også godt som mellemmåltid. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft