Tags

, , , , , , , , , , , ,

Groentsagsrugboller-med-logo-kms

Rugboller med grøntsager
(20 stk.)

200 g perlerug
5 dl kogende vand
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø, hakket og varmet
15 g gær
1 æggehvide
2 dl rest fra Gingerjuicen (gulerod, æble og ingefær) eller 1½ dl fint revet, presset gulerod og ½ dl æble, presset fri for saft
250 g hvid hvede
200 – 250 g hvedemel
½ spsk. groft salt

Drys Sorte sesamfrø

  • Hæld kogende vand over perlerugen, tilsæt solsikkekerner og lad det trække 1½ time. (perlerugen kan også koges jf. deklarationen).
  • Hak og opvarm hørfrø på en tør varm pande i 3-4 minutter ved middel varme.
  • Bland æggehvide, salt, ‘grøntsagssmuller’ fra gingerjuicen, hørfrø og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt hvid hvede og 3/4 af hvedemelet og rør dejen jævn.
  • Dejen hæver, tildækket, i 2 timer.
  • Tilsæt resten af hvedemelet til du har en tyk grødet konsistens og lad det hæve yderligere 1½ time.
  • Sæt ‘Rug grøntsagsboller’ på en bageplade, med bagepapir, med 2 skeer, og lad dem hæve ca. 30 minutter, så de har tid til at udfolde deres ‘fulde potentiale’. Stil dem et lunt sted. Pensl ‘Rugboller med grøntsager’ med vand og drys med sorte sesamfrø.
  • Stil ovnen på 200 grader varmluft og bag de bollerne i ca. 20 minutter.
  • Køles ned på en bagerist?.

TIP Undgå madspild: Tænk genbrug, besparelse, praktisk husholdning og send miljøet en kærlig tanke – frys bollerne og tag dem op, når du skal bruge dem, ca. 2 timer før brug.

Velsmagende grøntsagsboost med rødbede og ingefær L æs mere om hvor befordrende røbeder er for kroppen.

Rug grøntsagsbolle øger velværet og humøret. Den beriger dig med god energi fra  N-3 fedtsyrer, som er gode for muskler og velværsfølelsen, da N-3 indeholder tryptofan, som er forstadiet til serotonin. Derudover er bollen med til at skabe et stabilt blodsukker og tilføre kroppen en masse gavnlige mineraler og vitaminer, som er med til at booste dit immunforsvar og din krop generelt. E- og B vitaminer topper. Kalium, Calcium, Jern og Magnesium er ligeledes godt repræsenteret, hvilket er med til at styrke bl.a. dine celler og musklernes funktion.

Pris per bolle kr. 1

Per bolle 145 kcal/605 kJ

Protein 13 % (5,5 g)
Fedt i alt 18 % (3 g)
– Fedt, mættet 2,4 % (0,4 g)
– Fedt, enkeltumættet 4,3 % (0,7 g)
– Fedt, flerumættet 9,8 % (1,6 g)
Kulhydrat 70 % (22,5 g)
– tilsat sukker 0 % (0 g)
– heraf kostfibre 5,3 % (4 g)

Velbekomme – del opskriften med dem, der sætter pris på hjemmebag, og dem, der elsker at bage deres brød og kager selv. En mættende, velsmagende bolle, som egner sig godt til mellemmåltidet og som små snack i tre- eller firkanter i mindre portioner. Børn vil elske dem. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft