Tags

, , , , , , , , , , , ,

fyldte-dadler_ny-med-logo

 

Fyldte dadler
30 eller 60 stk.

Af: Lise Brinkman, foto: Kost, Motion & Sund fornuft

Ingredienser
250 g dadler, tørrede
70 g chokolade, mørk 70-85%
100 g marcipan marcipan uden sukker
1½ spsk. whisky eller brun rom, 40% (kan undlades)
3-4 mandler, tynde splitter eller hakkede pistaciekerner

Sådan gjorde jeg…

  • Ælt marcipan og whisky sammen i en skål.
  • Halvér dadlerne.
  • Kom ca. 5 g marcipanmasse i en halv dadel og luk dadlen med den anden halvdel. Fyld alle dadlerne.
  • Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad. Tag vandbadet af varmen og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen.
  • Smut mandlerne og halvér dem på langs og skær tynde splitter på den lange led.
  • Dyp dadlerne i chokoladen og læg dem på et stykke bagepapir. Drys tynde mandelsplitter på halvdelen af dadlerne med chokolade og lad chokoladen størkne.
  • De fyldte dadler er serveringsklar – en tur i køleskabet er dog at foretrække!

Køb Lises kogebøger her

Tips & tricks
Opbevar de fyldte dadler på køl i en dåse eller boks med et stykke bagepapir i bunden og mellem lagene. Du kan også peppe farven lidt op og pynte de fyldte dadler med hakkede usaltede pistaciekerner.

 

fyldte-dadler-med-hakkede-pistacienødder_med_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dadlerne kan laves hele og halve. De halve skæres på tværs, fyldes og dyppes i chokolade. Jeg synes at det er nemmere at fylde dem alle sammen og vende dem alle sammen i den smeltede chokolade. Hæld dem derefter ud på et stykke bagepapir og fordel dem ligeligt.”

Hvis du deler dadlen på midten og fylder den med marcipan får du en halv fyldt dadel.

18 kcal pr. 7,5 gram (halv)

36 kcal pr. 15 gram (hel)

Det er de hele du ser på billedet. Nå de er færdige synes jeg at de tager sig pænest ud. De halve giver størst mening hvis man gerne vil spare på kalorierne.

dadler-tilberedning-kms

 

 

 

 

 

 

 

 

 Et kærligt og velment alternativ til den fede og sukkerbefængte julekonfekt. Et glimrende alternativ til jule- og nytårshyggen eller som sund og kærlig slik. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft