Tags

, , , , , , , , , , , ,

hindbaerkoldskaal_lise-brinkman

Koldskål med hindbær og pistacienødder
(4 personer)

Lise Brinkman, Foto KMS

1 liter kærnemælk
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. revet citronskal
3 æggehvide, pasteuriseret
3 spsk. rørsukker eller stevia
100 – 125 g friske hindbær
½ dl pistacienødder, groft hakket

  • Rør vaniljesukker ud i kærnemælken.
  • Skyl hindbær og dup dem forsigtigt med et stykke køkkenrulle.
  • Hak pistacienødderne groft.Pisk æggehvide og rørsukker til en hvid, stiv masse.
  • Vend hviderne forsigtigt i kærnemælkskoldskålen eller anret ‘guffen’ oven på.
  • Fordel hindbær og pistacienødder ligeligt, når du har anrettet de portioner, du ønsker.

Et dejligt friskt mellemmåltid, som gør dig modstandsdygtig over for infektioner. Det høje indhold af calcium hjælper med at regulere nerve- og muskelfunktionen. Koldskål med hindbær og pistacienødder hjælper med at bevare sunde øjne, hår, hud og negle. Den bidrager ligeledes med C-vitamin, som fungerer som kroppen kampforsvar.

Tip
Koldskålen kan opbevares i en lukket beholder på køl. Hvis du vælger at vende hviderne i koldskålen, så vil du opleve, at den er tyndere dagen derpå. Æggehviderne ‘falder sammen og mister sin luftige struktur’. Koldskålen bevarer sin let cremede konsistens ved at opbevare hvider og koldskål hver for sig. På den måde kan du også piske ‘nyt liv’ i hviderne. Flere opskrifter med hindbær: Yoghurt med friske hindbær Hindbæmuffin med pistacienødder

Per portion ca. 295 g  (135 kcal / 560 kJ)

Protein 10 g
Fedt, i alt 2,3 g
– Fedt, mættede 0,9 g
– Fedt, monoumættede 0,8 g
– Fedt, polyumættede 0,5 g
Kulhydrat 17 g
– tilsat sukker 2,2 g
kostfibre 1,3 g

Pris ca. kr. 37,- ved økologiske råvarer.

Velbekomme – del opskriften med dem, der har brug for at få nogle klogere kalorier og dermed bedre brændstof til hjerne, hjerte og muskler. Et dejligt mellemmåltid og et rigtig godt alternativ til is, softice, gammeldaws is, læskedrikke, sodavand osv. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.