Tags
Baking powder, Blueberry, et sundere valg, fibre, Hindbærmuffin, kage, kost, kostfibre, lækkersulten, Lise Brinkman Madsen, mellemmåltid, Motions og sundfornuft, Muffin, nødder, pistacienødder, sød tand
Hindbærmuffin med pistacienødder
22 stk. str. small 46 stk.
Af: Lise Brinkman, Foto: KMS
Ingredienser
4 æg (L)
2½ dl sukker (halv sukker/Stevia)
2 spsk. rapsolie eller kokosolie
3 dl finmalet havregryn
4 dl grahamsmel
1 spsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljesukker
1/4 tsk. ingefærpulver
3 dl frosne hindbær
1 dl pistacienødder, groft hakkede og uden salt
Evt. chokolade nips on top
Vil du gerne med ud af slankehelvedet – klik her
Alternativt kan du anvende ristede afskallede hasselnødder som hakkes, hakkede mandler eller let ristede græskarkerner.
Sådan gjorde jeg
- Sukker og æg piskes meget luftigt.
- Tilsæt havregryn, grahamsmel, rapsolie, Bagepulver, vaniljesukker og ingefærpulver og pisk dejen forsigtigt.
- Vend hindbær og pistacienødder i dejen og fordel den i 22 muffinforme. Jeg bruger 2 spiseskeer, og det passer ca. med en stor skefuld, som skubbes ned i hver muffinform med den anden ske.
- Bages ca. 15 minutter, indtil de er gyldne på toppen ved 175 grader.
- Sættes på bagerist til afkøling.
En lækker blanding af det søde, syrlige, bitre, sprøde, fiberrige og luftige. Jeg har en god fornemmelse af, at hindbærmuffin med pistacienødder også kan bruges som en dessertkage med en kugle vaniljeis eller champagnesorbet by the side.
Tips & Tricks
Hindbærmuffin er fryseegnede. Du kan sagtens anvende andre varianter af frosne bær, bl.a. blåbær og brombær. Bruger du brombær, så hak dem lidt med en kniv, inden du vender dem i dejen. Se bananmuffin med blåbær her.
Bliv smertefri – WORKSHOP den 3. okt. lær at gøre dit bindevæv elastic
Per stk. ca. 35 g, 120 kcal/505 kJ
Protein 3 g
Fedt, i alt 3 g
– Fedt, mættede 0,5 g
– Fedt, monoumættede 1,5 g
– Fedt, polyumættede 1 g
Kulhydrat 20 g
– tilsat sukker 10 g
– heraf kostfibre 1,8 g
Pris ca. kr. 40,-
Velbekomme – del opskriften med dem, der har brug for at have en bedre samvittighed, når de sætter tænderne i en muffin. Denne smager efter min mening rigtig godt! Da opskriften ikke er fyldt med smør og sukker i lange baner, vil du opleve at den bliver tør efter et par dage. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto
Pingback: Rabarbertærte | Lise Brinkman
Pingback: Rabarbermuffin | Lise Brinkman
Pingback: Koldskål med hindbær og pistacienødder | Lise Brinkman
Pingback: Bananmuffins med blåbær | Lise Brinkman
Pingback: Jordbærkoldskål med mynte | Lise Brinkman
Pingback: Bananmuffins med blåbær « Lise Brinkman
Pingback: Aromatisk blåbærdrik « Lise Brinkman
Pingback: Koldskål med hindbær og pistacienødder « Lise Brinkman