Tags

, , , , , , , , , , , ,

Bananmuffins
med chokolade og valnødder
(12 stk.)

Lise Brinkman, Foto KMS

2 æg (L)
140 g sukker
1 spsk. olivenolie
125 g rugmel
75 g hvid hvede
2 tsk. bagepulver
2 bananer, moste
50 g valnødder, groft hakket
40 g mørk chokolade, 85% mellemfint hakket

  • Sukker og æg piskes luftigt.
  • Mel og bagepulver blandes og tilsættes æggemassen sammen med olie.
  • Tilsæt herefter bananer, chokolade og valnødder.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme. Jeg anvender 2 spiseskeer. Det passer ca. med en stor skefuld, som skubbes i muffinformen med den anden ske.
  • Bages indtil de er gyldne på toppen.
  • Sætte på bagerist til afkøling.

Bages
15 – 20 min. ved 200 grader.

En lille mundgodte – med ca. halvt så mange kalorier sammenlignet med eksempelvis de gammeldags chokolademuffin.

TIP
Er du til en lidt mere spicy smag så tilsæt trygt 1 cm frisk rød chili, fint hakket. Det løfter, efter min mening, smagsoplevelsen til et højere niveau. Nyd bananmuffins med valnødder og chokolade friskbagte og afkølede. De er fryseegnede, hvis du skulle være så heldig, at der er flere tilbage? Se bananmuffin med blåbær her.

Per stk. ca. 40 g 150 kcal / 655 kJ

Protein 3 g
Fedt, i alt 4 g
– Fedt, mættede 1 g
– Fedt, monoumættede 1,5 g
– Fedt, polyumættede 1,5 g
Kulhydrat  22 g
– tilsat sukker 11,5 g
– heraf kostfibre 2,6 g

Velbekomme – del opskriften med dem, der har brug for at have en bedre samvittighed, når de spiser en bananmuffin, der smager af  rene råvarer! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft.