Tags
banan, bananmuffin, bananmuffin med blåbær, C-vitamin, Calcium, E-vitamin, Health, ingefær, kage, kalium, Lise Brinkman Madsen, magnesium, Nutrition, solskikkekerner, sundere alternativ
Bananmuffins med blåbær
(14 stk.)
Lise Brinkman, Foto KMS
Det skal du bruge
2 æg (L)
100 g sukker
½ vaniljestang, kornene
300 g bananer, modne og moste
100 g grahamsmel
25 g græskarkerner
1½ spsk. bagepulver
75 g blåbær, økologiske
1 spsk. ingefærsaft
1 spsk. kokosolie med smag
Sådan gjorde jeg
- Pisk æg, vaniljekorn og sukker luftigt.
- Vend forsigtigt bananmos, grahamsmel, bagepulver og græskarkerner i æggemassen.
- Riv ingefær og pres saften fra.
- Vend med lind hånd blåbær, ingefærsaft og olie i dejen til en jævn masse.
- Tag 14 muffinforme og kom en god skefuld i hver form.
- Bag dem i en forvarm ovn ved 175 grader, varmluft, i ca. 20 min.
- Afkøles og serveres. Bedst samme dag eller dagen derpå.
Tip: En lille lækkerbisken og et sundere alternativ til særlige lejligheder som f.eks. fødselsdag, weekendkaffen, højtider eller som snack en eftermiddagsstund, hvor du trænger til energi til hjerne, hjerte og muskler. Bananmuffin med blåbær beriger kroppen med calcium, kalium, magnesium, B1 vitamin, E-vitamin og C-vitamin, som fungerer som kroppens beredskabstrop.
Prøv hindbærmuffins med pistacienødder
Per stk. ca. 50 g 105 kcal / 450 kJ
Protein 9 % (2,5 g)
Fedt, i alt 11,5 % (1,5)
– Fedt, mættede 1,6 % (0,2 g)
– Fedt, monoumættede 3,1 % (04 g)
– Fedt, polyumættede 5,8 % (0,7 g)
Kulhydrat 79,5 % (19,8 g)
– tilsat sukker (7 g)
– heraf kostfibre (2,5 g)
Velbekomme – del opskriften med dem, som sætter pris på, at en muffin smager af de råvarer, der er i. Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft
Pingback: Rabarbermuffin | Lise Brinkman
Pingback: Bananmuffins med chokolade og valnødder | Lise Brinkman
Pingback: Hindbærmuffin med pistacienødder | Lise Brinkman
Pingback: Grovvalset havregryn med quinoa, valnød og blåbær | Lise Brinkman
Pingback: Aromatisk blåbærdrik « Lise Brinkman
Pingback: Grovvalset havregryn med qinoa, valnød og blåbær « Lise Brinkman
Pingback: Hindbærmuffin med pistacienødder « Lise Brinkman
Martina Jensen said:
Superlækker opskrift o:) Bananmuffins med valnødder og karamel er også et lækkert alternativ, hvis man vil afprøve det 😉
Link: bananmuffins.dk – http://www.bananmuffins.dk/bananmuffins-med-valnodder-og-karamel/
LikeLike
Lise Brinkman said:
Spændende, tak for fiffet 😉
LikeLike