Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Orangekage med hvid hvede
22 personer

Det skal du bruge
4 æg (L)
200 g sukker
200 g hvid hvede
200 g hvedemel
75 g kakaopulver
1 tsk natron
½ liter appelsinsaft eller appelsinjuice
1 dl margarine, flydende (90 g)

Sådan gør du
1. Pisk æg og sukker hvide og luftig
2. Bland de tørre ingredienser sammen
3. Tilsæt det tørre skiftevis med appelsinjuice og flydende margarine og pisk dejen godt
4. Kom dejen i en bradepande 24×30 cm med bagepapir og bag kagen ved 175°, varmluft, i ca. 35-40 min.
5. Afkøl orangekagen på en bagerist. Kom mørk chokolade 85% oven på kagen, lad den smelte og fordel den jævnt på kagen. Drys eventuelt kokosmel derpå.

Her bliver det søde, let salte, bitre og syrlige blandet sammen med kostfibre, C-vitamin og lidt sundere fedtstoffer. Resultatet er en sundere orangekage som er dejlig svampet og velsmagende. Kagen synes, at kunne holde sin fugtighed.…

TIP Orangekagen kan eventuelt pyntes med et tyndt lag chokoladeovertræk med kokosmel. Kom 50 g mørk chokolade 85 % oven på kagen lige efter den kommer ud af ovnen, lad den smelte og smør den ud over kagen. Drys herefter et tyndt lag kokosmel.

Kagen er fryseegnet uden pynt.

Per person 60 g uden pynt
150 kcal/630 kJ

Energifordeling per person
Protein 9 % (3,5 g)
Fedt 25 % (4 g)
Kulhydrat 64 % (24 g)
Tilsat sukker 25 % (9 g)
Kostfibre 2 % (1,5 g)

Velbekomme – del opskriften med kage elskere med hang til sund fornuft! Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Foto Kost, Motion og Sund fornuft