Tags

, , , , , , ,

spinatjuice-med-logo


Antioxidant
Du har sikkert hørt ordet antioxidant før. I broccoli findes der to antioxidanter. Disse fungerer begge som kroppens kampskjold (forsvar). Der er tale om Vitamin E og C-vitamin. Der er ca. 1/8 af det anbefalede dagstilskud E-vitamin i 100 g broccoli. Indholdet af vitamin C er tårnhøjt (123 mg), hvilket gør, at du kan ‘nøjes’ med at spise ca. 50 gram broccoli om dagen, for at få dækket det anbefalede dagsbehov for C-vitamin. Ud over vitamin E og C indeholder broccoli folat i større mængder. Folat er godt for hjertet, og det siges, at det kan forebygge brystkræft.

Størst gennemslagskraft
Broccoli er en af de grønsager, der har størst gennemslagskraft, når det handler om at forebygge kræftens indtræden og udbredelse i kroppen. Broccoli indeholder mange plantestoffer, der bruges som kroppens kampskjold (forsvar).

Finde inspiration til en lækker opskrift på broccolisalat via linket

Broccoli til hvad?
Rå i salat, blancherede, dampede, i tærter og terriner. Du kan rive broccolien og blande den sammen med skyr, et par dråber gode olier, ingefærsaft og karry eller hvidløg alene. Spis den i salat med cashewnødder, mandler, valnødder eller pistaciekerner. Broccoli kan også  supper eller blendes og kommes i grønsagsjuice.

Broccoli er i familie med blomkål, men blomsterstanden er løsere bygget. Vi spiser de opsvulmede blomsterstilke og de grønne blomsterknopper. Broccoli er overfølsom over for ætylen (gasart, der stimulerer frugtmodning).

Holdbarhed
6-7 dage ved 4-6 grader.

Anvendelse
Skylles grundigt! Det kan være  en god idé at lægge broccoli i vand, når du har fjernet stokken.

Svind ca. 10%
Spises rå, blancheres i buketter 2 min., koges eller dampes hel ca. 8 min., buketter ca. 3 min.

Frysning
Broccoli kan fryses og skal blancheres ca. 2-3 min. inden. Broccolien skal være uden grove stængler og blomsterfri.

God fornøjelse i køkkenet.

Energifyldte og kærlige hilsener fra Lise