Tags

, , , , , , , , , , ,

Æblekageæblekage, et sundere alternativ
(20 personer)

3 æg (L)
150 g sukker
100 g hvedemel
250 g grahamsmel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
2½ dl minimælk
50 g groftrevet marcipan 4
1 spsk. kokosolie, olivenolie eller rapsolie

400 g æbletern

  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Bland mel, grahamsmel, bagepulver og kardemomme sammen.
  • Tilsæt tørvarerne skiftevis med mælken under forsat piskning.
  • Vend olivenolie og groft revet marcipanen i dejen.
  • Skyl og skær æblerne i tern lige før de skal bruges.
  • Vend æblerne forsigtigt i dejen og kom den i et ildfast fad (23 x 29 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Bag æblekagen midt i en varm ovn ved 175°, varmluft i ca. 35 min. til den er bagt og har en kernetemperatur på 75°.
  • Afkøl æblekagen på en bagerist.

TIP
Æblekagen er bedst dagen efter den er bagt, idet den får mulighed for at ‘sætte sig’. Sagt med andre ord den bliver nemmmere at skære.

Her får du et svaret på en sundere kage med en spændende smag af ’julens sødme’. Ofte ser vi kanel og æble sammen, men her er det kardemomme der krydrer kagen og giver æblekagen et løft sammen med det søde grahamsmel. Et spiseske skyr vil for nogen være et smagfuldt tiltag.


Æblekagen har et højt fiberindhold, en god fedtsyrefordeling og et acceptabelt indhold af protein. Den er rig på calcium, jern, E- og C-vitamin samt A-vitamin. Den indeholder ligeledes lidt D- vitamin.
 

65 g per stk. 140 kcal /590 kJ Energifordeling pr. 65 g
Protein 10 % (3,5 g)
Fedt 21 % (3,5 g)
Kulhydrat 66 % (23 g)
Tilsat sukker 25 % (8,5 g)
Kostfibre 3 % (2 g)

Velbekomme – del opskriften med kage elskere – Opskrift udarbejdet af Lise Brinkman Madsen  © foto Kost, Motion og Sund fornuft