Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hindbærsmootie

150 g hindbær
150 g skyr
1/4 banan, moden
Evt. lidt vaniljekorn (alternativt vaniljesukker)

  • Kom alle ingredienserne i en blender. Blend til du har en tykcremet konsistens!
  • Vær opmærksom på, at du skal lade den ‘frosne blanding’ stå i blenderen i ca. 15-20 min,. inden der er muligt at blende den.
  • Serveres og nydes straks.

Tilberedningstid
5 min. friske bær
20 min. frosne bær

Energi pr. portion
790 kJ/ 189 kcal

Protein 17, 5 g (37 E%)
Fedt 3,5 g (17 E%)
Kulhydrat 18,5 g (39 E %)
Fibre 7 g fibre (7 E%)

Vitaminindsprøjtning
Indeholder en del C-vitamin, E-vitamin, B1, B2 og en anelse A-vitamin. Ud over vitaminer får du en masse kalk, kalium, moderat med natrium og en anelse jern. Alt sammen godt for kroppens celler, din hud og kroppens muskler. Hørfrøolien er rigtig god for dine cellemembraner – din hjerne, indlæringsevne – og evnen til at holde fokus.

Hvorfor god smag?
Smoothien smager godt fordi du får noget sødt (fra bananen og vaniljesukkeret), syrligt (skyr), surt (hindbær) De kan sagtens både være søde og lidt bitre afhængig af modenheden. Skarp (vaniljekorn), friskhed (skyr, hindbær)  

*OBS Hindbær fra frost skal koges før brug, se anvisningen på emballagen. Køl dem evt. ned efter opkoget og indfrys dem igen. Alternativt kan du købe friske hindbær, skylle og afdryppe dem og fryse dem ned inden brug.

Velbekomme – del opskriften med smoothies elskere
– Opskrift udarbejdet af Lise Brinkman Madsen ©