Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Broccolisalat med hvide bønner, ingefær, lime og sojasauce
4 personer

Det skal du bruge
500 g broccoli
150 g hvide bønner
Laurbærblade
1 fed hvidløg
½ tsk chiliolie
Soja sauce (ca. 1 tsk)
20 g usaltede pistacienødder
1 spsk friskrevet ingefærsaft
1 spsk friskpresset limesaft
Salt og peber

Pynt Purløg

Den Hotte pynt
frisk rød chilipeber i skiver

Den parfumerede pynt koriander

Sådan gør du

  1. Sæt bønnerne i blød i 12 timer, skyl dem godt inden kogning. Kog bønnerne sammen med et par laurbærbalde og et hvidløg uden skræl. Si vandet fra bønnerne og kom rindende koldt vand herpå. 
  2. Skær broccolien i små buketter og skær stokken i mindre tern. Blancher broccolien et par minutter i kogende vand tilsat en knivspids salt. Der skal være et let bid i broccolien, for at den får en rund, let sødlig smag samt et godt ind og udtryk.
  3. Dup bønnerne tørre og vend dem i chiliolie og sojasauce. 
  4. Rør, ingefær- og limesaft sammen med en anelse salt og peber og vend det med broccolien. 
  5. Fordel bønnerne over broccolien. Pynt med pistacienødder, purløg og eventuelt rød chilipeber i ringe.

Ren dyrket kærlighed! Det stærke, salte og syrlige bliver blandet sammen med et strejf  af sødme i denne her proteinrige salat, som er med til at styrke hjerte, hjerne og muskler samt dit immunforsvar! Det er nemlig en masse sporstoffer, vitamin E- og C, folat og effektfulde fedtstoffer!

Energifordeling pr. portion 190 kcal/795 kJ Protein 30 % (14 g) Fedt 16 % (3,5 g)  – mættet fedt 1,9 % (0,4 g)  – monoumættet fedt 3,7 % (0,8 g)  – flerumættet fedt 6,5 % (1,4 g) Kulhydrat 54 % (20,5 g) – Tilsat sukker 0 % (0 g) Kostfibre 10,5 % (10,5 g) – vandopløselige kostfibre (2,2 g)

“Velbekomme – Del opskriften med grøntsags elskere der ønsker at blive mæt og samtidig vedligeholde kroppen 🙂 Opskriften er udarbejdet af Lise Brinkman Madsen © Kost, Motion & Sund fornuft