Tags
Økologisk, Cremet produkt, Energiindhold, God konsistens, Lise Brinkman Madsen, mineraler, Nøglehulsmærket, Protein, skyr, smoothies, Sundere valg
Skyr er et mejeriprodukt med en lang og traditionsskabende historie i Island. Skyr, som udtales [sgir’], er et fedtfattigt (0,2%), syrnet mælkeprodukt med et meget højt indhold af protein (10 g pr. 100 g).
Skyr – et friskt og syrligt mælkeprodukt
Produktet indeholder ca. 52 kcal pr. 100 g, hvilket er det samme energiindhold, som der er i en A-38 0,1 %. Energiindholdet er ca. 15 kcal mindre i 100 g (1 dl) skummetmælk. Det betyder at skyr er mere mættende og det tilskrives et højere proteinindhold.
Produktet kan købes i de danske supermarkedskæder irma, Netto, Brugsen, Føtex, Brugsen, Super Best
samt i diverse specialforretninger. I Danmark produceres skyr af Thise Mejeri der laver det på licens fra Islandske AGRICE ehf. Det islandske mejeri har
pga. det begrænsede antal køer på Island ikke mulighed for at eksportere produktet.
Pingback: Rabarbertærte | Lise Brinkman
Pingback: Broccoli er kroppens kampforsvar | Lise Brinkman
Pingback: Hvorfor spise magnesium? | Lise Brinkman
Pingback: Velkommen til proteinernes verden – Kroppens byggesten | Lise Brinkman
Pingback: Æbledrøm | Lise Brinkman
Pingback: Skyr m/blåbær, valnød, chiafrø og ahornsirup | Lise Brinkman
Pingback: Broccoli er kroppens kampforsvar « Lise Brinkman
Pingback: Hvorfor magnesium? « Lise Brinkman